Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové se sojovou omáčkou

Vepřové se sojovou omáčkou

Potřebujete: 1 kg vepřové kýty, 1 větší cibuli, pravou sojovou omáčku, kávovou lžičku čerstvého zázvoru, olej

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno. Vepřové nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso a strouhaný zázvor. Mírně podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste. Po 15 - 20 minutách přidejte 5 lžic pravé sojové omáčky, ještě poduste, až je maso měkké. Podávejte s rýží.

Tip: sojová omáčka již dodá pokrmu slanosti, proto, pokud možno, nesolte.

Lenka Moučková


19.11.2009   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové se sojovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 21.11.2009 21:00

já používám čerstvý zázvor a moooc mě chutná. Dodá úplně jinou chuť jak sušený mletý. Toto jídlo dělávám i z plecka, nemusí být z kýtysmajlik - 57smajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 19.11.2009 9:42

PEGG: já mám zázvor ráda, třebas do číny, a dávám ho hned zkraje, i klidně už při nakládání masa. Ale musí se opatrně, je dost voňavý. A zatím jsem používala jen mletý, přiznám se, že vcelku jsem ho ještě nikdy nekoupila - i když recept na ten čaj taky mám, mohla bych ho někdy zkusit.

 
PEGG
PEGG - 19.11.2009 9:30

Linda - 19.11.2009 9:00 - tak možná ten zázvor přidat až ke konci dušení.
Já ho snad ještě jednou zkusím, když ho hájíte.
Pravá sojová omáčka je asi ta co se vyrábí tradičním způsobem, tedy fermentací sojových bobů a ne průmyslově. viz http://www.vareni.cz/trendy/sojova-omacka/
smajlik - 105

 
Linda
Linda - 19.11.2009 9:00

PEGG: kdyz vezmes jak dlouho budes to veprové dusit, nez bude mekké, tak to ti z toho ten zázvor mezitím úplne vycichne
Me zaujala ta pravá sojovka.... ona existuje falesná smajlik - 26. a pokud ano jaký je v nich rozdíl?

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 19.11.2009 8:06

PEGG: To mě naopak moc chutná. Výborný je čaj a ještě léčí.

 
PEGG
PEGG - 19.11.2009 7:40

Výše uvedený pokrm hodnotit nebudu, může to být dobré,ale já nerada zázvor. Zkusila jsem ho, když je to teď takový hit,ale smajlik - 66 smajlik - 71 vůbec mi nechutná.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.