Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vánoční řízky

Vánoční řízky

Potřebujete: na nálev: 1 kostku bujónu, 1/2 kostky másla a 300ml vody; řízky, strouhanku, vejce, olej na smažení

Postup: V kastrůlku svaříme suroviny na nálev. Maso na řízky osolíme a naklepeme ve strouhance tak, aby strouhanka byla po celém řízku. Následně vymácháme v rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji. Usmažené řízky rovnáme do zapékací mísy nebo pekáčku, nakonec zalijeme připraveným nálevem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi 40-50 minut. Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo samotné bez přílohy.

"Řízky jsou křehoučké a šťavnaté," doporučuje kominice. Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


30.11.2009   Rubrika:   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vánoční řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 30.11.2009 19:50

Hanča: takže v troubě pomalu péct?? tak to zkusím, za to nic nedám, u nás hovězí se jí takřka každý víkendsmajlik - 68
děkujusmajlik - 75smajlik - 61

 
Hanča
Hanča - 30.11.2009 19:15

Mamina6: ta hodinka stačí, někdy i míň a hlavně to nemá klasickou hovězí chuť

 
googlik
googlik - 30.11.2009 18:53

manka: cokoliv.my k tomu i rýži páč to je trošku jakoby v majděsmajlik - 61
ale br kaše je asi nejsmajlik - 57smajlik - 57

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 30.11.2009 18:44

kominice: vinici máme na Silvestra a Nový roksmajlik - 68smajlik - 75
Hanča: je pravda, že z hovězího si to nedovedu představit, se to musí dlouho dělat,ne??smajlik - 26

 
kominice
kominice - 30.11.2009 18:30

Jen se toho nebojte. Taky jsem byla nedůvěřivá- hlavně proto že vůbec nepoužívám bujóny masoxy podravky a jiný dochucovadla. Ale zkusila jsem je a rodina mlaskala až se jim dělaly boule za ušima.
Já řízky nemusím vůbec. Tyhle byly jiné a i děcka je snědli bez připomínek.
A na vánoce je to alternativa pro ty co klasický řízek neukoušou nebo jim vadí křupavá strouhanka.
Já osobně papám na vánoce vinnou klobásusmajlik - 72

 
Hanča
Hanča - 30.11.2009 17:48

manka: nemůžu přeci jíst z hovězího jen bifteky nebo roštěnou, ty řízky s hodně cibulí a bramborovou kaší nemají chybu, sní mi to i děti, které hovězí moc nemusí

 
Almega
Almega - 30.11.2009 15:35

Tak to by mne asi moc nenadchlo,mám nejraději řízečky v těstíčku osmažené...

 
manka
manka - 30.11.2009 15:05

googlik: aha, tak já to taky zkusím. a k tomu? brkaše taky, že? nebo hranolky?

 
googlik
googlik - 30.11.2009 13:52

manka: já dělávám menší a pak je skládám přes sebe

 
manka
manka - 30.11.2009 13:35

googlik: nastojato? fakt? to musí být bud malej pekáček nebo hafo řízků, to je paráda.

 
googlik
googlik - 30.11.2009 13:25

my dělámy tyto
řízky na ruby
3lžíce kečupu,3lžíce hořčice plnotučné,1lžíce podravky,2dcl vody
maso naklepat,mírně osolit,obalit ve strouhance a obalit ve vejcích
a usmažit do zlatova-krusta
naskládat na stojato do pekáčku a zalít zálivkou ,přiklopit a pečeme 1-1,5
hodiny

a jsou mooc dobrésmajlik - 57smajlik - 57

 
manka
manka - 30.11.2009 13:21

Janami: taky jsme je měli ted v neděli, mňám, já je fakt z hovězího mám nejraději


Hanča: vidím, že vám chutnají, že?

 
Eva2
Eva2 - 30.11.2009 13:09

Taky tak dělám obrácené řízky,ale bez nálevu,kladu je na hodně cibule a trochu podleju.
Z vánoc se nejvíc těším na kapry,musí jich být nasmažený plný hrnec.smajlik - 57

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 30.11.2009 12:54

Hanča: taky dělám v trouběsmajlik - 75to je potom baštasmajlik - 57smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.11.2009 12:51

špatný to být nemusí, určitě bych ochutnala, ale máte pravdu, že klasika je klasika.....miluju řízečky, a jsou moc dobrý kuřecí v těch lupínkáchsmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Hanča
Hanča - 30.11.2009 12:42

no, tak mně to připomíná obrácené řízky a ty dělám z hovězího, vepřové maso bych tímto způsobem nekazila, klasdický řízek je klasický řízek, já peču na sádle v troubě a křehký jsou dost

 
Janami
Janami - 30.11.2009 10:39

Tak o Vánocích teda určitě experimentovat nebudu, správně zde několikrát řečeno: klasika je klasika smajlik - 16smajlik - 47Ale připomněly jste mi řízky naruby, díky, budou v neděli smajlik - 32

 
manka
manka - 30.11.2009 10:06

je to podobný, jako obrácený řízky, může to být měkoučký, dobrý, nevím, jestli křupavý, ale já bych se tomu teda nebránila ani náhodou.

jo a klasika je klasika a já klasiku obaluju v polohrubé mouce a ty teda jsou

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 30.11.2009 10:04

smajlik - 6smajlik - 6
Ani omylem, klasika je klasika.....minulý týden jsme je měli a už teď mě honí další mlsnásmajlik - 16těším se na Vánocesmajlik - 5

 
Arna
Arna - 30.11.2009 9:59

Dělám něco podobnýho,jen to na pekáči zalévám nějakou zeleninou(čalamádou) i s tou vodou, případně přidám vodu třeba z okurek. Není to tedy křupavý, ale zaručeně měkoučký a to i z horšího masa.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.