Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Nařezaný špalíček

Nařezaný špalíček

Potřebujete: 3/4 kg vykostěné vepřové kýty, 20 dkg slaniny, 2 malé lučiny, 2 tavené sýry, bylinky (petrželku, pažitku či bylinkové směsi podle chuti), 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup: Kýtu nakrájíme, jako bychom krájeli bochník, ale nedokrojíme. Slaninu nakrájíme na kousky, osmahneme, necháme vystydnout. Smícháme lučinu, tavené sýry a vychladlou slaninu přimícháme k sýrům. Dochutíme bylinkami, přidáme česnek a osolíme. Směs vtíráme mezi nařezané plátky, svineme nití, aby se maso nerozjíždělo, v případě, že zbude zbytek směsi, potřeme celý kus masa. Do pekáče přidáme máslo, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby na 180 °C cca na 15 min. Poté odkryjeme a pečeme ještě cca 30 minut. Mírně podléváme.

"Vynikající k tomuto špalíčku jsou šťouchané brambory a dušená zelenina," píše čtenářka Tornadu Lu a dodává: "Já dávám přednost fazolkám." Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


15.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Nařezaný špalíček

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sarobrouk
sarobrouk - 15.12.2009 22:25

talenka: mňam masóóó. To prubnu. smajlik - 3smajlik - 5smajlik - 14

Lenko Moučková - smajlik - 5A jak se to pak krájí, jako bebe řezy zešikma? Nebo po čpalíčkoch dokrojíš?

 
Hanča
Hanča - 15.12.2009 18:09

tak to já mám smůlu, kýtu porcuju rovnou na řízky, už jsou zamražený, tak si musím vzpomenout při jarní zabíjačce a kousek si nechat v celku

 
manka
manka - 15.12.2009 14:19

sharon: konzervosmajlik - 68

 
manka
manka - 15.12.2009 14:19

Almega: ale takhle by se dala určitě píct i zeleniny, třeba cuketa

 
sharon
sharon - 15.12.2009 11:51

může to být dobré, ale řízek je řízeksmajlik - 16

 
Almega
Almega - 15.12.2009 10:29

U nás by se to neprosadilo,rodina je spíš vegetariánská,a já se nemůžu přežírat....

 
manka
manka - 15.12.2009 9:06

mariamaria: a jak moc podobnýho??

 
mariamaria
mariamaria - 15.12.2009 9:05

neco podobneho delam je to vybornysmajlik - 47

 
manka
manka - 15.12.2009 8:43

talenka:googlik: no to teda jo, já bych možná i sjela domů a frkla to do trouby

 
talenka
talenka - 15.12.2009 8:24

manka: zní to proklatě dobře,že? smajlik - 57

 
googlik
googlik - 15.12.2009 8:20

manka: no jo masičko je masičkosmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 57smajlik - 57

 
manka
manka - 15.12.2009 8:08

tak to bych asi chtěla zkusit

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.