Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Marinované žebro

Marinované žebro

Potřebujete: masitá žebírka o váze asi 2 kg, 120 ml oleje, sladkou mletou papriku, sojovou omáčku, česnek, tekutý med, čerstvý mletý pepř

Postup: Den předem vložíme žebírka do marinády připravené z oleje, 4 lžic sladké mleté papriky, asi 8 lžic sojové omáčky, 3 stroužků česneku (oloupaných a prolisovaných) a 4 lžic tekutého medu (med se stane tekutým, pokud jej postavíme do teplé vody). Žebírka omyjeme, osušíme a nařízneme podél kosti. Opepříme ze všech stran a potřeme marinádou i v záhybech podél kosti, kde jsme maso nařízli. Dáme na tácek a necháme odležet přes noc (občas ještě potíráme maso marinádou). Než začneme maso péct, rozehřejeme troubu na co nejvyšší možnou teplotu, poté pečeme na 200 stupňů Celsia. Žebírka ještě před pečením potřeme marinádou, dáme do pekáčku a pečeme asi 45 minut. Podáváme s americkými brambory.

Lenka Moučková


22.1.2010   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Marinované žebro

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sykorkka
sykorkka - 19.2.2010 10:45

Ota: souhlasím, je to ňamka

 
Ota
Ota - 22.1.2010 9:39

med rozehřeju v mikrovlnce ..
Jinak je to bomba

 
Bridgetj
Bridgetj - 22.1.2010 7:44

Podobnou marinádu používám i na kuře. smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.