Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřová pečeně se švestkami

Vepřová pečeně se švestkami

Potřebujete: 800 g vepřové pečeně bez kosti, 100 g sušených švestek, sladkou papriku, sůl, olej, 2 jablka.

 

Postup: Do pečeně uděláme tenkým nožem otvor, který zvětšíme pomocí vařečky. Maso osolíme vně i ve vytvořené kapse, kterou naplníme sušenými švestkami. Dále celou pečeni poprášíme paprikou (sladkou či pálivou). Pečeni opečeme naprudko ze všech stran dorůžova, aby se zatáhla, pak vložíme do mísy či pekáčku, mírně podlijeme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Asi po půl hodině pečení přidáme jablka spolu se zbylými švestkami. Pečeme, dokud není maso hotové.

Podáváme s brambory.

 

Za recept děkujeme čtenářce Aleně z Kyjova.

Lenka Moučková


2.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřová pečeně se švestkami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
lev
lev - 4.2.2010 16:25

dnes jsem zkusila bylo to moc dobrésmajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
TULI
TULI - 2.2.2010 21:39

- muze to byt dobre, nebot jinak je ta vepr. pecene dost sucha - bez niceho smajlik - 76

 
orinka
orinka - 2.2.2010 19:47

to zkusím. Maso s ovocem dává moc dobrou chuť.

 
anitech
anitech - 2.2.2010 12:53

Bridgetj: tuhle lahůdku jsem jedla v restauraci a byla to vážně neuvěřitelná dobrota,k tomu podávali irské brambory, což jsou šťouchané s cibulkou a slaninkou. Holka ,to byla taková mlaskačka, že jsem měla co dělat, abych ten talíř nevylízala.Protože je stará pravda, že nejlepší zůstává na talířismajlik - 34

 
sharon
sharon - 2.2.2010 9:55

mňam smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Bridgetj
Bridgetj - 2.2.2010 6:44

anitech: vypadlo mi "málo" rozpekly

 
Bridgetj
Bridgetj - 2.2.2010 6:38

anitech: No, možná by se rozvařily-rozpekly. Ale dobrota to musí být. A já jsem jak na potvoru kvůli žaludku na rohlíkách smajlik - 81

 
anitech
anitech - 2.2.2010 5:12

Bude to dobrota, jenom přemýšlím, co by se stalo, kdybych ta jablka nakrájela na šestinkysmajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77182.
    Archiv anket.