Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřová krkovička s jogurtem

Vepřová krkovička s jogurtem

Potřebujete: podle počtu strávníků plátky krkovičky, bílý smertanový jogurt, trochu moučkového cukru (max. 1 lžičku), grilovací koření, máslo na vymazaní plechu, vodu na podlití, sůl podle chuti

Postup: Maso lehce naklepeme z obou stran, kraje nařízneme a osolíme. Smícháme jogurt, grilovací koření, cukr a směsí pomažeme plátky z obou stran. Vložíme do vymazaného pekáčku, podlijeme a pečeme doměkka.

 

 

Lenka Moučková


22.2.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Vepřová krkovička s jogurtem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kočkomilka
Kočkomilka - 28.2.2011 9:03

Leník: pekla jsem je v sobotu,podlila jsem jen málo,takže ten jogurt se sice zdrcnul,ale byl nalepený na mase.Nepodávala jsem hned,ale asi za půl hodiny po vypnutí trouby,takže "došly" v otevřené troubě a byly vynikající. Měla jsem grilovací koření od Vitany se solí,nebylo solit maso předem.Na půlkilový smetanový jogurt jsem dala jen 1 lžičku cukru.Jehovýznam jsem nepochopila,maso určitě nebylo nasládlé.

 
Leník
Leník - 22.2.2011 16:11

taky mám zkušenost, že se na masu pak ten jogurt jako zdrcnul, marinovala jsem tak kuřecí kousky, chutově ovšem opravdu křekhé smajlik - 47
Použila jsem tedy špatný jogurt nebo to udělá vždy?

 
Juana
Juana - 22.2.2011 12:46

K tomu jogurtu - nedávno jsem dělala něco indického, bylo v tom kilo cibule, kilo masa, nějaké koření a velký jogurt - myslela jsem si, že to je moc jogurtu, ale nakonec to bylo moc dobré a rodina i kamarád si mlaskali a manžel řekl, že to mám zahrnout do rodinných receptů.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 22.2.2011 11:33

Já marinádu z jogurtu používám i na grilování. Maso je potom krásně křehoučký a i lépe ochucené.

 
sharon
sharon - 22.2.2011 10:33

kdysi jsem dělala nějaké maso v jogurtu a už to nikdo víckrát nechtěl ....ten jogurt na tom byl jako sražený....smajlik - 66

 
Linda
Linda - 22.2.2011 10:16

Bez cukru a nechala bych maso marinovat pres noc, jinak to muze být mnamka.

 
Florencie
Florencie - 22.2.2011 10:09

Takhle krkovici dělám. Akorát do toho jogurtu s kořením naložím maso už večer, pak to jen vyndám, obalím ve strouhance a usmažím jako řízek. S kaší je to výtečný jídlo smajlik - 61
Jako nejlepší směs se nám osvědčilo kari+česnek.

 
Bridgetj
Bridgetj - 22.2.2011 9:32

evropka: A hlavně je to s medem zdravější smajlik - 77

 
evropka
evropka - 22.2.2011 9:09

Kadla: juuu,tak tomu nevěřímsmajlik - 66ale zas kdyby si tam kápnul med...nebylo by to marné

 
Kadla
Kadla - 22.2.2011 7:32

Řekla bych, že s cukrem se dosáhne podobné chutě, jako když se krkovička při grilování marinuje v medu...

 
evropka
evropka - 22.2.2011 7:20

já nevím,moc si to neumím představitsmajlik - 26

 
Bridgetj
Bridgetj - 22.2.2011 6:22

No, až na ten moučkový cukr to vypadá dobře. Dělám něco podobného s kuřecím masem. Občas použiji jogurt, občas zakysanou smetanu.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.