Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kotlety s hořčicí

Kotlety s hořčicí

Potřebujete: 4 vepřové kotlety, 2 menší cibule, 3 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce bílého vína, sůl, pepř, 200 ml vývaru (může být z kostky) vodu

Postup: Naklepané a na okrajích naříznuté kotlety osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z obou stran prudce opečeme. Vyjmeme, dáme stranou a tuk z pánve slijeme do kastrólu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, asi dvě minutky ji restujeme a přidáme kotlety, které jsme před tím potřeli hořčicí. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak kotlety vyjmeme a omáčku zahustíme moukou. Zalijeme vývarem, přidáme bílé víno a citrónovou šťávu, promícháme a povaříme. Na závěr omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a dochutíme solí. Jako příloha jsou dobré knedlíky.

Lenka Moučková


29.4.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kotlety s hořčicí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
trpaslik
trpaslik - 6.5.2011 8:34

my tomu říkáme vepřové plátky na hořčici a na pepři - maso osolím, opepřím a pomažu obyč. hořčicí a nechám stát i tři hodiny, pak normální postup jako tady, jen bez vína a zahušťuji moukou se šlehačkou....smajlik - 57

 
modroočka
modroočka - 1.5.2011 23:54

Do rizota místo masa občas dávám mini-krevety... to je taky vynikající.

 
orinka
orinka - 1.5.2011 9:24

anitech: aha, dobřes to připomněla! Tak od něj to mám. A fakt, radil dobře.smajlik - 57

 
anitech
anitech - 1.5.2011 8:32

orinka: ano, viděla jsem to ,když vařil ten italský motýl Emanuel. Bylo to někde hned ze začátků vysílání, kdy dělala právě rizoto a dával do rýže víno

 
orinka
orinka - 30.4.2011 6:37

Jarča*: a to je správný přístup! Určitě to pochválíš, já to kdesi slyšela, že to Italové takhle dělají, tak když jsem měla víno po ruce, zkusila jsem - a je to skvělé.

 
Jarča*
Jarča* - 29.4.2011 22:19

orinka: smajlik - 47 tak když už bych to víno kvůli kotletám koupila, dorazím ho potom do rizotasmajlik - 68

 
orinka
orinka - 29.4.2011 15:07

sharon: né, to né, začneš klasicky, na cibulku opranou rýži a restovat. Pak zaleješ horkým vývarem - cca polovinu obvyklé dávky, a doleješ nad rýži bílé víno (nemusí být pozdní sběr)smajlik - 68. A takhle to společně dusíš pod pokličkou. Pak přidáš maso, cos udělala vedle a pak těsně před doděláním ještě mladý hrášek (z Lidlu je nejlepší a nejrychlejší). Na talíři sypat sýrem. Do rizota samozřejmě můžeš dát cokoliv, co máte rádi, ale to s tím vínem je dobrá finta a je to velice poznat, rizoto je pak jemně pikantní. Ale nesmrdí to tam vínem, neboj.

 
sharon
sharon - 29.4.2011 14:21

orinka: to jako do kastrolu rizota naleješ litr bílého ???smajlik - 68

 
orinka
orinka - 29.4.2011 13:29

bílé víno je nedostižné v rizotu, už jsem to takhle dělala dvakrát a pokaždé to mělo obrovské ovace!

 
Jarča*
Jarča* - 29.4.2011 8:07

evropka: no jo, když já bílé moc nemusím a bylo by mi líto kvůli 4 lžícím kupovat celou flaškusmajlik - 68

 
evropka
evropka - 29.4.2011 8:05

podlévat vínem jsem se naučila od jedné kolegyně,neznám nic lepšího když se to vyredukuje

 
Jarča*
Jarča* - 29.4.2011 7:57

Dělám něco podobného na chalupě v remosce, akorát bez vína, hořčici obyčejnou (kremžskou moc nemusím) a jíme k tomu bramborysmajlik - 68

 
Linda
Linda - 29.4.2011 7:52

Kdysi jsem to delávala, je to dobrý i s kuretem nebo krutou (horcice dá nevyraznému masu chut). Taky jsem to jednou zkousela namíchat ruzné horcice (lzíci kremzské, lzíci obyc a lzíci dijonské) á taky to nebylo spatné.

 
orinka
orinka - 29.4.2011 7:50

stará dobrá klasika, jen to víno neznám. K vepřovému bych asi nalila pivosmajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77192.
    Archiv anket.