Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové nudličky s fazolkami

Vepřové nudličky s fazolkami

Potřebujete: 800 g vepřového masa (plec nebo kýta), 750 g sterilovaných zelených fazolek, 4 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžičku mleté sladké papriky, 3 lžíce jemného kečupu, půl lžičky mletého kmínu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso, zasypeme paprikou, hladkou moukou a osmahneme. Podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme okapané fazolky, kečup a prohřejeme. Podáváme s rýží, dobré jsou i vařené brambory.

Lenka Moučková


30.6.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové nudličky s fazolkami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 30.6.2011 16:12

orinka: určo ho nezatracuju....ale nějak přirozeně od nás mizí,ale dřív jsme ho lili na všechnosmajlik - 76

 
Kadla
Kadla - 30.6.2011 16:06

orinka: U nás mu říkáme "kapuč", protože synek to neuměl dlouho vyslovit správně a tohle se vžilo smajlik - 16

 
orinka
orinka - 30.6.2011 16:05

evropka: já kečup používám do pizza rohlíčků, jako doplnění chuti a tam je dobrý. Zas bych ho nezatracovala, babička dělávala domácí kečup běžně. A říkala mu kečap.smajlik - 68

 
evropka
evropka - 30.6.2011 15:37

je teda fakt,že jsme onehdá byli s smajlik - 43 na degustační večeři a tam jedno z mnoha jídel byl slaný závin pokapaný kečupem a že jsme oba s díky odmítli,přemejšlím že ani doma kečup nemámesmajlik - 66

 
Kadla
Kadla - 30.6.2011 15:14

No, já to taky nebyla smajlik - 68. Ale přemýšlím, že ačkoliv mi to taky přijde divné, asi bych ty lusky s kečupem zkusila, protože někdy zjistím, že zcela neuvěřitelná kombinace má velké kouzlo. Ostatně, když mohou v Anglii jíst sladký dort se slaným sýrem, tak proti tomu mi ty lusky s kečupem přijdou ještě v pohodě smajlik - 16

 
orinka
orinka - 30.6.2011 15:03

sharon: já to nebylasmajlik - 66, přísahám!!!!smajlik - 16

 
sharon
sharon - 30.6.2011 11:12

paní Lenko Moučková, kam na ty recepty chodíte ?....to vám posílají čtenářky ? to by mě fakt zajímalo........

 
sharon
sharon - 30.6.2011 9:41

nemůžu si pomoct ale zase bych to udělala jinak....fazolky zvlášť a bez KEČUPU a maso taky zvlášť.......do masa místo toho blbýho kečupu raději lžíci hořčice....smajlik - 26

 
evropka
evropka - 30.6.2011 9:38

Linda: ....z jídla které patří neodmyslitelně do "závodní kuchyně"

 
Linda
Linda - 30.6.2011 9:32

evropka: od prírody a nebo z plechovky fazolek smíchaných s kecupem ???smajlik - 26

 
evropka
evropka - 30.6.2011 8:44

dnes je mi šoufl..smajlik - 26

 
Linda
Linda - 30.6.2011 8:33

Lusky a kecup .. podivná kombinace.
A hlavne ne konzervu, ty jsou rozpatlany, cerstvý a nebo mrazeny, ale rozhodne ne konzervu.

 
monja
monja - 30.6.2011 8:29

dadka: máš pravdu, nesnáším kečup ... smajlik - 36 děti si to dávají snad i k buchtě a mě to naprosto vytáčí .... pak všechno chutná stejně....

 
orinka
orinka - 30.6.2011 7:58

jo, a do předešlého receptu patří nakrájená čerstvá rajčata na závěr a pak ještě chvilku společně podusit. Na to jsem zapomněla. Tím kečupem se to jen jemně ochutí.

 
orinka
orinka - 30.6.2011 7:47

dadka: teď to chci napsat - kdyby v zimě, ale i tak bych použila radši mražené. Sterilované jsou rozblemcané už tak, ne ještě to vařit. Kečup k zeleným taky nesedí, čekala jsem fazolové boby, ne lusky. Když už - tak: cibulový základ, na to pokrájet čerstvou papriku, osmažit, na to dát vepřové nudličky, orestovat, zaprášit hladkou moukou, vyklopit na to konzervu fazolí, provařit, dochutit česnekem, klidně i tím kečupem a jako koření použít hodně saturejky.

 
dadka
dadka - 30.6.2011 0:40

A ještě bych použila čerstvé lusky, ty z plechovky jsou moc rozvařené.

 
dadka
dadka - 30.6.2011 0:39

A zase kečup! Ten by se spíše hodil do fazolí, ale k lusky bych spíše udělala s trochou smetany.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.