Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Prejt z vepřové hlavy

Prejt z vepřové hlavy

Potřebujete: 1/2 vepřové hlavy, 100 g vepřových jater, 2 žemle, 2 stroužky česneku, sůl, špetku pepře, majoránky a zázvoru. šálek vývaru, strouhanku

Postup: Vepřovou hlavu očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka, vykostěte a umelte. Přidejte umletá játra, namočené a vymačkané žemle, sůl, koření a zřeďte trochou vývaru. Dejte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a upečte. Podávejte s bramborem a se zelím.

Lenka Moučková


2.11.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Prejt z vepřové hlavy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
UVita
UVita - 2.11.2011 19:03

Hlava a játra už jsou v lednici. Ještě vzal k tomu nožky či co, zítra bude jako zabijačkasmajlik - 68smajlik - 57

 
orinka
orinka - 2.11.2011 15:04

majucha: a v rypáčku citrónek!!smajlik - 42

 
evropka
evropka - 2.11.2011 14:12

smajlik - 85PEGG: no díky a neva ti že tu do šesti nemám co jíst,že josmajlik - 85já chci ovar z kolena a klidně s kůží

 
PEGG
PEGG - 2.11.2011 12:52

Já to milujusmajlik - 72 Mě nejvíc fascinují bůčky, to úplně živě vidím, jak je krásně upečený, s křupavou kůrčičkousmajlik - 57 A co takový ovárek, ježíš,já mám hlad

 
štoudev
štoudev - 2.11.2011 12:35

Uááá, ty hlavy mě z celýho řeznictví děsily vždycky nejvíc. smajlik - 9 Dodneška z celého srdce děkuju svým rodičům, že tu věc nikdy nepřitáhli domů. Jinak bych tady dneska nejspíš neseděla a nepsala smajlik - 42

 
UVita
UVita - 2.11.2011 11:49

Dobrý tip. Tata dostal úkol hlavu koupit.smajlik - 57

 
manka
manka - 2.11.2011 9:12

Milda3: jo oříšek my taky

orinka: zázvoru se nebráním, mám ho ráda

 
orinka
orinka - 2.11.2011 9:05

ale zázvor by to nepokazil, zkuste!smajlik - 57 Třeba si oddělit maličký kousek se zázvorem, když si netroufnete, upéct vedle hlavní hmoty a porovnejte. Někdy se risk opravdu vyplatí.

 
Milda3
Milda3 - 2.11.2011 9:01

manka: paní tam taky nedává zázvor,ale trochu muškátového oříšku

 
Linda
Linda - 2.11.2011 7:35

Prejt a zeli a brambor .. já slintám smajlik - 16.
KDyz pominu fakt ze bych se toho sama nedotkla - myslim kuchat praseci hlavu a podobny lahudky, tak kde ji vubec splasit??? Mám pocit ze tady se pestuji prasata bez hlav, bez ocásku, bez nozicek a dalsim mnamek.

 
manka
manka - 2.11.2011 6:56

nedáváme zázvor, ale prejt bych si dala, mňááááááááám

 
Milda3
Milda3 - 2.11.2011 3:58

tak to teď v sobotu dělala moje paní ze třech půlek hlav a byl přímo vynikající,ten kupovaný se s tím nedá vůbec srovnat,nedávno kupovala hlavu za 4 kč kilo a teď za 9 kč,ale jak říkaj vietnamci,je to škoro žadarmo

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.