Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřový guláš na pivě

Vepřový guláš na pivě

Potřebujete: 500 g vepřového masa, sůl, trochu kmínu, 80 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1/4 l světlého piva, 1 krajíc staršího chleba, kousek citrónové kůry

Postup: Maso nakrájejte na kostky, osolte a opečte na sádle. Pak podlijte pivem a duste doměkka. Poté maso vyndejte, vydušenou šťávu zaprašte moukou, přidejte nastrouhaný chléb, zřeďte, rozšlehejte s pivem a provařte, až vám vznikne hustá hladá omáčka. Pak ji protřete sítem, okořeňte kmínem a česnekem a vložte do ní maso na prohřátí. Jako přílohu podávejte houskový knedlík nebo brambory.

Lenka Moučková


9.12.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřový guláš na pivě

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 10.12.2011 6:06

ještě k tomu níže,recept zní

Vepřový guláš na pivu a česneku

 
Milda3
Milda3 - 10.12.2011 6:02

tak jsem hledal v receptech a hle,guláš bez cibule je,já dávám též cibule skoro jako masa,zkusím i tento

Suroviny:

500g vepřového masa(plec,kýta), sůl, špetka kmínu nebo květu, 80 g sádla, 20g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1/4 l světlého piva, 1 krajíc staršího chleba, kousek citronové kůry.
Postup

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, vložíme na sádlo, opečeme, trochu podlijeme pivem a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme strouhaný chléb, zředíme a rozšleháme s pivem a zvolna provaříme na hustou, hladkou omáčku. Omáčku protřeme sítem, okořeníme ji kmínem a česnekem a prohřejeme s masem. Podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

tady je jeden ohlas

Tenhle guláš mě lákal vyzkoušet už kvůli tomu, že tam není žádná cibule. To já jsem zvyklá jí dávat do guláše spoustu. A chutnal nám a moc. Já jsem si dala s čerstvě upečeným chlebem a ostatní s těstovinami

 
magic11
magic11 - 9.12.2011 11:55

A cibule je kdeee? smajlik - 26smajlik - 11

 
sharon
sharon - 9.12.2011 11:41

právě vařím hovězí se spoustou cibule, česneku a červené papriky...bez piva.....tohle je spíš vepřové na pivusmajlik - 47, neznám guláš bez cibule...smajlik - 68

 
manka
manka - 9.12.2011 11:30

no ona tam není vlastně ani paprikasmajlik - 26

 
manka
manka - 9.12.2011 11:29

kde je cibule? ta dává guláši barvu a chuť, pivem podlitý klidně, ale hoooodně tmavé cibule.

 
dadka
dadka - 9.12.2011 10:44

Dělala jsem kuře podlévané pivem a chutnalo to jako kachna. Pivem se nic nezkazí, jen bych dala cibuli. Guláš bez cibule není guláš. Asi tiskový šotek...

 
evropka
evropka - 9.12.2011 9:32

LenkaT: to určo lenka zapomělasmajlik - 58ale podlejvanej pivem je fajnsmajlik - 47já bych dala tmavé"krzevá"barvu i chut

 
LenkaT
LenkaT - 9.12.2011 8:53

guláš a bez cibule smajlik - 26

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.12.2011 8:18

smajlik - 94TO muže být dobrésmajlik - 47smajlik - 34smajlik - 93

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.