Vepřové plecko na žampiónech
Potřebujete: Asi 3/4 kg vepřové plece, 10 dkg žampiónů, 10 dkg anglické slaniny, 1/4 lžičky kmínu, sůl, 2 lžíce sádla, 0,5 až 1 dcl vody
Postup: Maso nakrájejte na kostičky a dejte do pekáčku, osolte, okmínujte a dobře promíchejte. Pak přidejte nakrájenou slaninu, žampióny a sádlo a podlijte vodou. Přikryjte pokličkou a podle potřeby během pečení podlévejte vodou.
Podávejte s bramborovým knedlíkem a špenátem.
9.1.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové plecko na žampiónech
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.To bych si dala jenže u nás nikdo nikdo houby nejí a jen pro sebe se mi to dělat nechce.
dělávám i kuřecí přidám i papriku na proužky nakrájenou , nejlepší je červená ,nebo žlutá dodá šmak i barvu
dělávám často, sice trošku jinak...ale podstata je stejná, nebo kotletky na remosce, spoustu žampionů a mrkev na kolečka......mňam....
Anglickou všude necpu,ale jinak je to mnamkai s rýží by to bylo dobré.
Taky to dělávám dost často....
to jde dělat i se sušenýma houbama, ale ty se musí předem namočit. Nemusí se to ani péct, já to běžně dělávám v papiňáku.
Ještě dodatek:samozřejmě bez těch žampionů,ale příště to zkusím,houby můžu v jakékoliv podobě a tohle jsem ještě nezkusila,akorád použiju čerstvé houbičky,mám v mrazáku zásobu na zimu
My tomu říkáme výpečkydělám často ňam ňam