Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebujete: 50 dkg libového bůčku nebo plecka, 20 dkg tvrdého nastrouhaného sýra, asi 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce, strouhanky, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl a pepř podle chuti, strouhanku na obalení, olej na smažení

Postup: Maso umelte a vmíchejte do něj mléko. Pak přidejte ostatní suroviny, osolte a opepřete. Rukou tvarujte řízky, obalte je ve strouhance a na oleji osmažte. 

 

 

Lenka Moučková


16.3.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Holandské řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Patt
Patt - 19.3.2012 8:32

Já je budu dělat dnes smajlik - 68smajlik - 57

 
Pegyša
Pegyša - 18.3.2012 21:21

Haninka: chm ,já to čtu až nyní ,tak možná v týdnu ,nebo příští víkend
smajlik - 58

 
Haninka
Haninka - 18.3.2012 13:35

Mám námět na další anketu smajlik - 68: kolik ŠŽ dělalo o víkendu holandské řízky - já ano

 
mamoutek
mamoutek - 18.3.2012 8:38

Dnes budou u nás holandské řízky... právě jsem koupila bůček

 
denda04
denda04 - 17.3.2012 10:23

taky uvařím dobrej TIP dlouho neměla smajlik - 47smajlik - 58

 
orinka
orinka - 17.3.2012 7:36

Lisa: manka: když o ni ji nedovedli pořádně udělat, navíc ji nevařili z té řepy, ale vyklápěly ze sklenic. Doma, to je jiná!!

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 16.3.2012 14:17

Umleté maso nechávám přes noc jen v mléce,nic jiného.Pak dám to ostatní,navíc pažitku a petrželovou nať. Podle vašich rad zkusím vyměnit mouku za škrob, dát uzený sýr. Dnes jsem měla k obědu kuřecí řízek, strouhanka byla hrubá a asi s příměsí vegety. Taky dobré vylepšení.

 
sharon
sharon - 16.3.2012 13:59

jasmine: to je nápad ....uzený sýr....beru..smajlik - 47smajlik - 47

 
evropka
evropka - 16.3.2012 13:50

Lisa: doporučuji carpaccio z červené řepysmajlik - 47

 
Světlonoska
Světlonoska - 16.3.2012 13:23

smajlik - 66Ty jsme neměli dlouho,mám je rádasmajlik - 94

 
manka
manka - 16.3.2012 13:23

Lisa: já jsem ji ve škole taky nejedla, doma ji miluju.

 
Lisa
Lisa - 16.3.2012 12:30

manka: Kvůli červené řepě jsem nerada chodila do školky, vždycky jsem nad ní seděla až jako poslední a teprve když jsem se kvůli tomu naučila lhát (já jsem si přidala), jsem ji směla vrátit. Mohla bych ji zkusit udělat (prý ji umím moc dobře - neochutnávám) a ochutnat ji. Třeba se mi po padesáti letech změnily chutě.

 
orinka
orinka - 16.3.2012 11:34

andys: ano, tohle taky znám. Právě do toho patří Solamyl jako pojivo a nejzajímavější na tom je, že hotová roláda se před pečením nahoře pokape Maggi kořením. Vznikne zajímavá chuť, zase něco jiného, než klasická sekaná.smajlik - 57

 
jasmine
jasmine - 16.3.2012 11:00

miluju je,dávám však ale uzený sýr ,skvělésmajlik - 5

 
evropka
evropka - 16.3.2012 9:38

miluju jesmajlik - 44a dávám víc sýrasmajlik - 32

 
manka
manka - 16.3.2012 9:19

taky je dělám a přes noc nechávám uležet v lednici. mňam budou zítra na oběd s bramborovou kaší a červenou řepou

 
andys
andys - 16.3.2012 9:04

Holandský řízek se dělá ae sýrem a vajíčke. Bez sýru s mlékem přes noc uležet dělám roládu. Na igeli naplácám dp tvatu placky přes noc uleženou hmotu, na to dám dle chuti a fantazie třeba usmažená vejce se zelninou, nebo plátek šunky a vejce atd. pomocí igelitu sbalím do rolády a dám péci v pekáčku s trochou vody. Během pečení polévám. Dobré i studené k večeři.

 
orinka
orinka - 16.3.2012 8:41

jo, a místo mouky je lepší dát tam Solamyl.

 
orinka
orinka - 16.3.2012 8:33

sharon: ano, přesně jak píšeš. Asi jsme chodily do stejného vařenísmajlik - 16 Holandský řízek trošku upadl v zapomenutí, ale svého času to byl docela hit a pamatuju si, že ho srovnávali s nejjemnějším telecím, co se dietnosti týče!smajlik - 58

 
sharon
sharon - 16.3.2012 8:28

i já dávám do lednice přes noc ale bez sýru, jen pomletý bůček s mlékem, ono prý to mléko nějak likviduje ten tuksmajlik - 68 někde jsem to četla....a máme je rádi , už jsem dlouho nedělala....dobrej tipsmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-26
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.