Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové hřebínky

Vepřové hřebínky

 

Potřebujete: 1 kg vepřové kýty nebo plece (já použila velmi libovou krkovičku bez kosti), 3 cibule na kolečka, velkou hrst bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarín, tymián), česnek a olej.

Postup: Maso nakrájejte na 2 cm plátky, ale nedokrojte až do konce cca 3 cm. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou pak vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 stupňů na 1,5 hodiny.

Po dopečení rozvažte, nechte cca 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč než jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidám trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zahoustnutí.

Nejlepší jsou k tomu šťouchané brambory.

Dobrou chuť vám přeje IVUSKA56

 

Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


30.3.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 26   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové hřebínky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 17:34

sharon: na toto téma jsem viděla i zapečený chleba, to by mohlo být taky dobré, protože ta štáva se vsákne do chleba

 
sharon
sharon - 30.3.2012 15:22

IVUSKA 56: já to krájím také zešikma.....ale někdy se mi to rozpadá jak je to měkké...smajlik - 68

 
ajjana
ajjana - 30.3.2012 14:01

manka: pro mě to dobrý není..ať si tu kombinaci každej cpe do masa,šneků,závinů a třeba koblih,ale já to prostě nedámsmajlik - 63 .a
navíc je to už úplně o něčem jiném než recept nahoře.

 
orinka
orinka - 30.3.2012 13:51

Linda: myslím, že 1:1:1:1 - na tom se nic zkazit nedá a ani jedna z těch bylinek není výrazně ostrá, takže nic nepokazíš. A až porostou kopřivy, to bude teprve radostsmajlik - 35

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 13:40

sharon: Tohle jsem ale viděla většinou krájet po plátku. Na tomto receptu je právě zajímavé, že se to krájí napříč a vzniknou ty hřebínky.

 
manka
manka - 30.3.2012 13:19

ajjana: náhodou se sýrem a slaninou a žampionama je to výborný

 
ajjana
ajjana - 30.3.2012 12:32

Lissie: to zcela jistě, ale já mám prostě problém s tím,když se všude ten eidam se slaninou cpe.

 
Lissie
Lissie - 30.3.2012 12:20

ajjana: Já myslím, že is jinými náplněmi to může být dobré, proč ne. Každý si to může přizpůsobit své chuti a možnostem, jde hlavně o ten nápad.

 
ajjana
ajjana - 30.3.2012 11:55

no viděla jsem tam vkládat eidam a slaninu..to už je hnus,s těmi bylinkami je to o několik levelů nahoru.

 
Also
Also - 30.3.2012 11:46

sharon: A tohle i vypadá....smajlik - 64

 
Also
Also - 30.3.2012 11:46

Zní to lákavě....smajlik - 47smajlik - 64

 
sharon
sharon - 30.3.2012 10:47

obrázek - images(209).jpgobrázek - imagesCA2OY2I3.jpg

 
sharon
sharon - 30.3.2012 10:41

je to výborné smajlik - 57smajlik - 57, už jsem to dělala několikrát a pokaždé jinak , myslím že tu s tím kdysi byla Ivi........i s fotkama.....smajlik - 47

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 10:40

Linda: Já dala všechny vypsané, ale možná by se nic nestalo, kdybys dala jen jednu. No a poměr jsem nehlídala, ale vím že nejvíc bylo petrželky.

 
Linda
Linda - 30.3.2012 10:15

To vypadá zajimave smajlik - 47.... myslim ze mám v mrazáku nejaké veprové maso, mohla bych o vikendu vyzkouset.
Ty bylinky muzou byt susené, co. Cerstvy mám jenom rozmaryn za oknem, mozná mi venku rasi salvej - musim to omrknout.
A jeste v jakém pomeru by se mely dávat? Vzdycky dávám jenom jednu bylinku, bojim se kdyz jich smichám vice dohromady ze to bude divny mismas a chute se budou prebijet smajlik - 26.

 
evropka
evropka - 30.3.2012 9:23

udělám zítrasmajlik - 47

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 8:35

ajjana: Tam to bylo s bramborovým knedlíkem, ale mě připadalo, že bude málo té šťávy, tak jsem zvolila ty brambory, ale myslím, že by to stačilo.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 8:34

LenkaT: To ano, ale to už je zase o něčem jiném, tady dělají tu chuť jen ty bylinky.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 30.3.2012 8:33

orinka: No já to taky dělala dopředu, aby se to marinovalo, to jsem tam zapoměla napsat. Děkuji za připomínku.smajlik - 105

 
Světlonoska
Světlonoska - 30.3.2012 8:31

Ano,také mě napadají různé variacesmajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.