Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Plecko s česnekovo-špenátovou omáčkou

Plecko s česnokovo-špenátovou omáčkou

 

Potřebujete: 500 g vepřové plece, 200 ml smetany ke šlehání, 6 stroužků česneku, 1-2 lžíce předsmažené cibule, 200 g mraženého listového špenátu, jíšku, olej, pepř, sůl, vývar, kostku masoxu

Postup: Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a zprudka je opečete v kastrole na rozpáleném oleji. Když zhnědne, přidejte k němu předsmaženou cibuli a podlijte trochou vývaru. Pokud nemáte vývar, použijte vodu s masoxem. Pak přidejte prolisovaný česnek a duste doměkka, podle potřeby průběžně podlévejte. Když je maso měkké, přidejte mražený listový špenát a duste, dokud se nerozmrazí. Zahustěte jíškou a nakonec vmíchejte smetanu.

Za recept děkujeme čtenářce Věra Spa

 

 

Lenka Moučková


28.5.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 2   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Plecko s česnekovo-špenátovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elí
Elí - 28.5.2012 23:10

to může být dobrý.

 
kubikm
kubikm - 28.5.2012 9:36

tak já maso nakrájím na drobno...dělám zhruba stejně
rozválím listové těsto...zavinu jako štrůdl a upeču

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.