Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové se zelím

Vepřové se zelím

Potřebujete: 500 g vepřového masa (nejlépe plec nebo bůček), 500 g hlávkového zelí, 100 g uzené slaniny, 100 g cibule, 1 lžičku sladké papriky, kmín, sůl, trochu hladké mouky, vývar.

Postup: Maso uvařte a nakrájejte na větší kousky. Slaninu nasekejte na kostičky, osmažte s drobně pokrájenou cibulí. Přidejte nakrouhané zelí, které jste předtím krátce podusili v osolené vodě. Zelí na cibuli se slaninou osmahněte, podlijte vývarem a duste doměkka. Pak jej poprašte paprikou, moukou, přidejte maso a ještě krátce poduste.  

Lenka Moučková


23.7.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové se zelím

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 23.7.2012 17:38

já bych nakonec přilil trochu octa aby to bylo kyselejší a byl by segedín ze sladkého zelí jak vyšitej smajlik - 57

 
kubikm
kubikm - 23.7.2012 15:59

dadka: já maso nakrájím na plátky, upeču jak ty, nakonec přidám zelí a zapeču...vařím ale jen pro 2 lidi

 
dadka
dadka - 23.7.2012 11:07

Taky jsme měli knedlozelo zrovna včera, ale plecko hezky upečené v troubě na cibuli, s česnekem a kmínem. Zelí dávám taky do trouby. Šťávu z masa trošku zahustím.
Asi bych maso nevařila.

 
monja
monja - 23.7.2012 10:51

orinka: smajlik - 96jojjo to mě nedošlo, v pondělí po ránu jsem ale úúúúplně negramotná smajlik - 68 a máš pravdu, když už knedlo zelo vepř, tak určitě pečený smajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.7.2012 9:55

monja: je uvlněný v mikrovlncesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 23.7.2012 9:30

vařit maso ?...není to škoda ?....magic11: taky mi to připomíná segedín,
- je to změna...smajlik - 26

 
magic11
magic11 - 23.7.2012 9:01

tak trochu jako segedín smajlik - 26

 
monja
monja - 23.7.2012 8:45

orinka: smajlik - 76jééé co je vlněný knedlík ? pletený ? smajlik - 35

 
orinka
orinka - 23.7.2012 7:56

V nouzi to špatné být nemusí, ale pokud bych měla tyto výchozí suroviny, asi bych se držela klasiky a pečeně. Zrovna včera jsme si pošmákli na upečené vepřové, ale bylo k tomu zelí z cuket a vlněný knedlík.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.