Vepřové se zelím
Potřebujete: 500 g vepřového masa (nejlépe plec nebo bůček), 500 g hlávkového zelí, 100 g uzené slaniny, 100 g cibule, 1 lžičku sladké papriky, kmín, sůl, trochu hladké mouky, vývar.
Postup: Maso uvařte a nakrájejte na větší kousky. Slaninu nasekejte na kostičky, osmažte s drobně pokrájenou cibulí. Přidejte nakrouhané zelí, které jste předtím krátce podusili v osolené vodě. Zelí na cibuli se slaninou osmahněte, podlijte vývarem a duste doměkka. Pak jej poprašte paprikou, moukou, přidejte maso a ještě krátce poduste.
23.7.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové se zelím
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já bych nakonec přilil trochu octa aby to bylo kyselejší a byl by segedín ze sladkého zelí jak vyšitej
dadka: já maso nakrájím na plátky, upeču jak ty, nakonec přidám zelí a zapeču...vařím ale jen pro 2 lidi
Taky jsme měli knedlozelo zrovna včera, ale plecko hezky upečené v troubě na cibuli, s česnekem a kmínem. Zelí dávám taky do trouby. Šťávu z masa trošku zahustím.
Asi bych maso nevařila.
orinka: jojjo to mě nedošlo, v pondělí po ránu jsem ale úúúúplně negramotná a máš pravdu, když už knedlo zelo vepř, tak určitě pečený
monja: je uvlněný v mikrovlnce
vařit maso ?...není to škoda ?....magic11: taky mi to připomíná segedín,
- je to změna...
tak trochu jako segedín
orinka: jééé co je vlněný knedlík ? pletený ?
V nouzi to špatné být nemusí, ale pokud bych měla tyto výchozí suroviny, asi bych se držela klasiky a pečeně. Zrovna včera jsme si pošmákli na upečené vepřové, ale bylo k tomu zelí z cuket a vlněný knedlík.