Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapečená krkovice

Zapečená krkovice

Potřebujete: 750 g vepřové krkovice bez kosti, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu (obojí nakrájené na plátky), 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíci másla. Na potírání: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžičku chilli, sůl

Postup: Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množství nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme jako dort a podáváme s vařenými brambory.

Meryl


9.10.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapečená krkovice

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zumka
Zumka - 10.10.2012 12:51

Recept znám pod názvem "Masový dort" a je to velice dobré. smajlik - 47 Jenom teda vynechávám šunkový salám, dávám jenom anglickou. Protlak určitě dejte, dělá potom výbornou šťávičku a dodá masu chuť. smajlik - 47 Nejlepší je si nachystat celé předem a nechat přes noc uležet. smajlik - 57

 
UVita
UVita - 9.10.2012 17:17

Tak to by u nás na 100% prošlo, taky zkusím. Jen bych asi taky ten protlak vynechala, ale nejsem ještě pevně rozhodnuta.smajlik - 26smajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.10.2012 11:47

Mňam!!! Zrovna včera jsem koupila nádhernou libovou krkovičku bez kosti,smála se na měu řezníka a neodolala jsem.Hned v neděli to vyzkouším.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 9.10.2012 7:59

dělám něco podobného, ale bez protlaku, jen trošku zakápnu jednotlivé vrstvy olejem. Připravím si to den dopředu a pak dám zakryté péct - nepodlívat, udělá si to výbornej sosík.

 
LenkaT
LenkaT - 9.10.2012 7:30

to vypadá dobře, už si to tisknu smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 9.10.2012 6:51

Krkovice je moje nejoblíbenější masosmajlik - 57 já bych jen místo toho protlaku dala hořčicismajlik - 105

 
Milda3
Milda3 - 9.10.2012 5:39

vše potřebné mám doma,tak až se ráno paní zeptá co vařit,tak ji dám tento recept,bude to něco nového

 
orinka
orinka - 9.10.2012 5:24

tak tohle může být velice dobré!!smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.