Vepřové s hermelínovou omáčkou
Potřebujete: 1 kg vepřového masa (nejlépe kýty), 120-150 g sýru typu hermelín, 1 cibuli, 150 g smetany na vaření, 100 ml bílého vína
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, do hlubšího kastrolu dejte máslo a cibuli nechte zesklovatět. Kýtu nakrájejte na kousky (jako na guláš). Maso vložte na cibuli, nechte zatáhnout. Maso se nesmí připalovat, v případě nutnosti podlijte trochou vody. Přidejte bílé víno, pod pokličkou duste 15 - 20 minut. Rozkrájejte hermelín na trojúhelníčky, zalijte smetanou a promíchejte. Až je maso hotové, přilijte hermelínovou směs a na mírném ohni povařte, zlehka promíchejte, aby se šťáva z masa a smetana spojily. Jako přílohu doporučujeme vařené nebo americké brambory.
25.10.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové s hermelínovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tohle není náš styl vaření,děláme jednoduchá jídla
já bych si pochutnala ale můj ne, ne, ne....ten hermelín nejí a pro mě je to jen dobře...
Až se mi zvedl žaludek,toto neééé,hermelín a jemu podobné pochoutky nemůžu pozřít...
předevčírem se mi podařilo v Bille koupit víceplísňový hermelín! Fakt mě to naštvalo a takové ty dochucené a posypané vším možným se snad dělají jen proto, aby se tam ty další plísně schovaly?!
Konkrétně tentokrát šlo o ...s cibulkou a pažitkou...a mělo to šedozelené plesnivé fleky, tak VARUJU!
Tak pokud by se mi dostal do ruky pravy Hermelin tak si na nem pochutnam tak jak je a nebo ho ugriluji ....ovsem netvrdim ze tohle nebude mnamka