Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Fazolový gulášek

Fazolový gulášek

Potřebujete: 300 g bílých fazolí, 400 g vepřového masa, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžičku mleté papriky, sůl

Postup: Fazole nechte přes noc namočené ve vodě a pak je uvařte doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na sádle, přidejte mletou papriku, maso nakrájené na kostičky a orestujte. Podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne. Pak zahustěte hladkou moukou rozkvedlanou v troše vody a provařte. Nakonec maso smíchejte se scezenými fazolemi.

Redakce


13.9.2013   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 20   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Fazolový gulášek

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 13.9.2013 16:03

orinka: smajlik - 68smajlik - 68 na hané se říká raději prd jak doktorovi groš...smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 13.9.2013 12:41

Badi: romantický večer nezaručí ani to.smajlik - 98

 
Badi
Badi - 13.9.2013 11:59

Linda: Třeba se vaří zvlášť proto, aby se voda vycedila. U nás to tak děláme, abysme snížili prdivost smajlik - 68

 
sharon
sharon - 13.9.2013 11:50

Kawa: a my zátěrku...smajlik - 16

 
Kawa
Kawa - 13.9.2013 11:06

monja: my máme záklechtku... smajlik - 16

 
orinka
orinka - 13.9.2013 10:11

sharon: i mněsmajlik - 75, fazole v konzervě ve špajzu chybět nesmějí, je to konzerva poslední záchrany.

 
sharon
sharon - 13.9.2013 10:01

Linda: no a ty já dávám i do guláše, ale propláchnu, přijdou mi takový slizký...smajlik - 68

 
monja
monja - 13.9.2013 9:41

loupák: mouce s vodou říkáme zátřepka smajlik - 68 ale fazolovej guláš je bašta smajlik - 47

 
Linda
Linda - 13.9.2013 9:37

sharon: cerveny fazole z konzervy davam do mexickych jidel (chilli con carne apod) ke konci jenom prohrat a neproplachuji je, tak jak jsou je soupnu do kastrolu, ta stava ve ktery lezi nadherne zahusti majdu smajlik - 47

 
choc_ivi
choc_ivi - 13.9.2013 9:34

orinka: přesně tak dělám guláš taky smajlik - 75

 
Linda
Linda - 13.9.2013 9:33

To jsem v zivote nejedla, ale fazole mam rada, hlavne ty cerveny "ledvinkovy".... navnadily jste me, budu to muset vyzkouset. Jenom nechapu proc se ty fazole nevari spolecne s masem ale ve zvlastnim kastrolu (ktery se pak musi myt smajlik - 42 - nesnasim zbytecne patlat nadobi, to me berou vsichni certi smajlik - 16)

 
sharon
sharon - 13.9.2013 9:21

orinka: nebo říkají i strouhaný syrový brambor......zátěrku ve studené vodě rozšprdlám a nechám odstát, znovu rozšprdlám a hrudky nemám....
jinak se mi docela líbí instantní jíška od knorru....nemyslím do guláše ale třeba na masovou šťávu aby nebyla jak voda....stačí trošička....

 
loupák
loupák - 13.9.2013 9:20

Teda holky,než jsem rozluštila co je zátěrka a zásmažka,jsem se opotilasmajlik - 34....my říkáme jíška:máslu s moukou a závarek:mouce s vodousmajlik - 34

 
orinka
orinka - 13.9.2013 9:16

sharon: popravdě, já začínám dělat guláš, osmažím cibuli i pokrájené maso a zapráším moukou hned, orestuju, zaliju trochou vody...a je to zahuštěné. Má se beztak zahušťovat chlebem, když už bychom měly vařit spravedlivě.

 
orinka
orinka - 13.9.2013 9:15

choc_ivi: zátěrka je mnohem jednodušší, ve studené vodě jen rozšleháš mouku a tam by hrudky být potom neměly. Jíška naopak někdy hrudky v pokrmu udělá, ale tady je dobře si pamatovat jednoduché pravidlo: jedno z toho musí být studený! Čili studenou jíšku do vařícího jídla a naopak.

 
choc_ivi
choc_ivi - 13.9.2013 9:06

taky dělám zásmažku, zátěrku neumím, vždycky sem udělají hrudky smajlik - 68

 
sharon
sharon - 13.9.2013 8:48

občas udělám ale přidávám červené fazole z plechovky až ke konci vaření - propláchnu je ne cedníku......orinka: zásmažku do guláše ?, to jsem ještě nikdy nezkusila, jen trochu zátěrky......

 
orinka
orinka - 13.9.2013 8:20

ale místo zátěrky bych dala radši klasickou zásmažku. Doporučuju hojně saturejkové natě, kvůli explozivním následkům pokrmu.smajlik - 68

 
loupák
loupák - 13.9.2013 7:26

Dělám podobně,jenom přidávám česnek a drcený kmínsmajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.9.2013 7:16

smajlik - 57Ten děláváme,v papinákusmajlik - 94více z tm.fazolí z naší zahrádkysmajlik - 58

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.