Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Vepřenky

Vepřenky

Potřebujete: 600 g vepřového ramínka, 6 lžic mléka, 2 žemle, 1 vejce, 2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, hořčice, olej na opékání

Postup: Vepřové maso nakrájíme na kousky, opláchneme a umeleme spolu se žemlemi namočenými v mléce, které dobře vymačkáme. Smícháme je s vejcem, solí, paprikou a pepřem. Z hmoty děláme navlhčenýma rukama malé placičky a po obou stranách je dozlatova opékáme v rozehřátém oleji. Rozdělíme je na talíře, potřeme hořčicí a posypeme na kostičky nakrájenou cibulí. Podáváme je s bramborami a se zeleninovým salátem.

Redakce


28.5.2014   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřenky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 1.6.2014 18:43

Kawa: taky si na to vzpomínám,ale mám takovej dojem,ale ruku bych za to do ohně nedal,že to byly rybí karbanátky v kyselém nálevu

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 1.6.2014 9:38

Kawa - asi to budou kole z rybiho masa, je to chutove jako pecenace.

 
Linda
Linda - 31.5.2014 14:42

Kawa: znam to, ale to je delany z mletyho rybiho masa - obalit, usmazit a nalozit do kyselyho nalevu, nazev si nepamatuji a netusim jestli se to taky dela z veproveho smajlik - 26

 
sharon
sharon - 31.5.2014 11:56

Kawa: to neznám, znám jen utopence a to nejsou karboše...smajlik - 68smajlik - 26

 
ASTRUSKA
ASTRUSKA - 30.5.2014 0:14

Vepřenky...za totáče,mých sladkých 16 let v bistru vedle praxe...koule z vepřového na nerezovém tácu ,na každé položený prožek špeku...pani dala dvě na talíř-lehce rozmáčkla a šoupla do stroje-grilu + mikrovlna...už si nepamatuju + mražený hranolky k tomu...po udělání přidala na talíř řídkou tatarku...mňamka ÚÚÚŽASNÁ!!! nikdy více už jsem je nejedla-jen ten jeden rok-dost častosmajlik - 47 ..přišla revoluce a bistro zavřelismajlik - 65...mňááám!!! když se hodně zamyslím tak si tu chuť vybavím,ale ""okořenit"" doma smajlik - 66smajlik - 26....byly zvláštní..famóznísmajlik - 57smajlik - 57možná úplně bez koření,jen v té době kvalitní maso, sůl,pepř a peprikasmajlik - 64

 
Pegyša
Pegyša - 29.5.2014 20:17

Linda: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 35

 
Kawa
Kawa - 29.5.2014 7:52

jé já mám furt za to, že vepřenky jsou ty karboše naložené v kyselém nálevu...žiju v bludu, kurňa tak jak se to teda jmenuje..? smajlik - 72

 
sharon
sharon - 28.5.2014 16:54

vepřenky už dělávala před padesáti lety maminkasmajlik - 47 s hořčici a cibulkou , moc dobře se pamatuju byla to bašta......
a pamatuju že se tehdy daly koupit jako polotovar a byly balené v celofánu každá zvlášť.....smajlik - 57 a nebyla žádná salmonela a ani jiný sračky....smajlik - 26smajlik - 26

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.5.2014 14:15

proc nakrajet a oplachovat, to nejde v celku?

 
Linda
Linda - 28.5.2014 12:13

Nikdy jsem nepochopila rozdil mezi veprenkami, cevapcici, karbanatky a dalsimi vyrobky z mleteho masa smajlik - 26, nakonec i sekana je totez. Proste jednou do toho vrazim nejakou bylinku, podruhy papriku, potreti co najdu v lednicce, nekdy obalim, jednou je to dlouhy, jednou placaty, jednou kulaty, nekdy na panvi a jindy v pekacku - suma sumarum porad stejny smajlik - 26...ale aspon se to da rodine predkladat jako neco "noveho" co uz "dlouho" nebylo smajlik - 42smajlik - 34

 
evropka
evropka - 28.5.2014 11:21

Veprenky neurazi.....smajlik - 105

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78302.
Archiv anket.