Kotlety na smetaně
Potřebujete: 4 vepřové kotlety bez kostí, 2 cibule, hrst sušených hub předem namočených ve vodě, 1 lžíci oleje, smetanu ke šlehání, mletý pepř, sůl
Postrup: Naklepané kotlety osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky a polovinu vložíme do olejem vymazané zapékací misky. Na ni poklademe plátky masa, posypeme vymačkanými houbami a navrch dáme zbytek cibule. Zalijeme smetanou a pod poklicí zapékáme asi 45 minut. Jako příloha jsou vhodné brambory.
11.11.2016 Rubrika: Vepřové | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kotlety na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak jsem to v sobotu vyzkousela se zampiony a ryzi - bylo to dobry ,ale nic extra. Je to jednodussi varianta, pokud se cloveku nechce stat u plotny a delat kotlety na panvi a zampionovou omacku vedle v kastrulku
Když nechci mít kotletu vysušenou, tak ji nejdříve naložím. Pak peču půl hodiny přikrytou ve skleněném pekáči a půl hodiny odkrytou. Je šťavnatá a zároveň na povrchu krásně propečená.
i my pečem zároveň s brambory ale máme raději krkovičku , ta se pěkně vypeče a je to moc dobré......a kořením ji gyrosem....
dadka: suché to není, děláme to tak už léta, i když trochu jinak - bez cibule, bez hub, a pečeme zároveň s brambory, jak píše Linda.Do smetany se ještě může přimíchat nastrouhaný sýr, ale není to nutné.
Bud bych k tomu udelala ryzi a nebo hodila brambory rovnou k masu a pekla vsechno spolecne .... mohla bych udelat na vikend, ale musim koupit zampiony, manzel neveri mymu sberacskymu nadani (= rozumej: cert vi co jsem kde sebrala za houbu )
A není to maso moc suché? Kotleta sama o sobě je suchá, nejraději ji dělám na minutku i s kostí.Uvnitř musí být růžová.