Telecí žebírka s cibulovou kaší
Potřebujete: 4 telecí žebírka, sůl, 400 g cibule, 80 g másla, 2 žemle, strouhanku.
Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme, podlijeme vodou a dusíme, až vznikne kaše. Přidáme do ní plátky žemle, a když se rozmočí, propasírujeme hmotu sítem. Vzniklou kaši pak podusíme na polovině másla. Žebírka naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na druhé polovině másla. Na povrchu je potřeme kaší a narovnáme do vymaštěného pekáčku. Povrch posypeme strouhankou a zapečeme v troubě. Podáváme s bramborem.
22.6.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí žebírka s cibulovou kaší
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.babkatapka: já kupuju telecí v Hypernově, jestli tam u vás někde je..
Ota: bohužel, Globus je na druhém konci Brna, řeznictví jako takové zde není a do Makra se nedostanu. Díky za radu ,ale já myslím, že bez telecího se docela klidně obejdu. Ani si nepamatuji, kdy jsem naposledy viděla telecí maso!!
babkatapka: zkusil bych nějaký Globus v okolí ... poku pamatuji bývalo to docela dobře zásobené ...... nebo nějaké řeznictví spojené s mysliveckou prodejnou tam bývá široký sortiment.
Poslední šance jestli někdo z rodiny, kamarádů nakupuje v makru
Může být dobré, jen nevím kde si kupují telecí žebírka? Já je neviděla už několik let a pokud se objevilo někde telecí maso, tak za takovou závratnou cenu, která je pro mě nedostupná. Ale dobré to bude.
super nápad na neděli,dík