Telecí řízky
Potřebujete (pro 4 osoby): Telecí řízky, 30 dkg cibule, máslo, smetanu na vaření (případně zakysanou smetanu), sůl, pepř, máslo.
Postup: Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte cibuli, osolte. Přikryjte pokličkou a nechte cibuli asi 10 minut dusit. Poté přidejte několik lžic smetany (podle chuti), opepřete a nechte dusit ještě dalších 10 minut.
Na pánvičce nechte rozpustit další oříšek másla a zlehka naklepané telecí řízky opečte. Před podáváním je vložte na chvilku do cibulové omáčky.
Tip na servírování: jako přílohu doporučujeme šťouchané brambory
15.10.2007 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pokud vůbec uvidím někde prodávat telecí, tak mě jeho cena bezpečně odvede od prodejního pultu. Takové maso si tedy určitě nemůžu koupit
orinka: na jídlo z nouze je nejlepší mít v mrazáku listové těsto... do toho se dá zapéct v podstatě všechno , třeba i pampeliškové listí ze zahrádky
Trošku mi to připomíná Jídlo z nouze M.D. Rettigové, která pro tyto pády nabízela hospodyňkám nouzové jídlo vepřového jazyka s jakousi jitrnicovou fáší, jak je vidět, v historii vypadala bída rozmanitě
asi by opravdu přišlo na stejné peníze pozvat 3 osoby do restaurace než si doma dát 4 telecí řízky
Jojo, to je recept přesně na skromný pondělní oběd
suor ovšem nejen že je telecí skoro nemožné u nás sehnat a pokud je je děsně drahé