Masový kugl
Potřebujete: 3/4 kg mletého hovězího masa, lžičku soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 ušlehané vejce, 1 nastrouhanou cibuli a 1 cibuli nakrájenou na kolečka, 2 krajíce chleba bez kůrky namočeného ve vodě a vymačkaného, 2 lžíce vody nebo rajské šťávy, 2–3 vejce natvrdo, 1 rajče pokrájené na kolečka, 2 lžíce oleje.
Postup: Smícháme maso, sůl, pepř, vajíčko, cibuli a chleba, přidáme vodu (nebo rajskou šťávu) a vše dobře promícháme. Polovinu této směsi dáme do dobře vymazané formy, povrch uhladíme a doprostřed vmačkneme uvařená vejce. Přikryjeme druhou polovinou masové směsi. Zdobíme kolečky rajčat a cibule, pokapeme olejem a pečeme při 180 °C asi hodinu a půl.
Recept jsme pro vás našli v židovské kuchařce A nazveš den odpočinku potěšením. Alena a Tereza Krekulovy, Volvox Globator, Praha 1997.
21.1.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Masový kugl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Šťastná Baronka: já bych si to dala taky tak
By se mi TAK líbilo, když tady čtu recepty, abych měla na monitoru knoflik, ten bych mačknula a vyjela by mi malá miska s ochutnávkou rovnou k papule