Hovězí plátky
Potřebujete: 4 hovězí plátky (libové), klobásu, větší cibuli, česnek, hladkou mouku, olej, sůl, pepř
Postup: Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, zpěňte ji na rozpáleném oleji. Hovězí plátky naklepejte, vetřete do nich rozetřený či prolisovaný česnek, poprašte moukou. Vložte plátky k cibuli a z obou stran je opečte, aby se zatáhly. Podlijte vodou, teprve nyní osolte a opepřte a duste na mírném plameni doměkka. Klobásu sloupněte a nakrájejte na kolečka (můžete i na delší tenší špalíky). Přidejte ji až ke konci dušení, aby neztratila chuť.
Jako přílohu doporučujeme rýži nebo brambory. Kdo nerad přílohy, může zvolit dušenou zeleninu.
9.5.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí plátky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Leda bych si to hovězí odchovala sama, to kupované nelze
Poslední hovězí jsem dělala v papiňáku hodinu a stejně bylo jako podrážka.