Koroptvičky ze Slezska
Potřebujete: 700 g zadního hovězího masa, 1 cibuli, 1 lžíci hladké mouky, drcený kmín, česnek, olej a sůl; náplň: 200 g sterilovaného zelí, 60 g anglické slaniny, 5 brambor, 1 vejce, 80 g hrubé mouky a sůl
Postup: Brambory nastrouháme na struhadle, dáme okapat, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Promícháme a malou lžičkou vykrajujeme nočky, které vhazujeme do vařící osolené vody, po krátkém povaření je vyjmeme a vychladíme ve studené vodě. K malým bramborovým nočkům přidáme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu a překrájené a okapané sterilované zelí. Směs promícháme. Z opláchnutého zadního hovězího masa nakrájíme přes vlákno plátky, které dobře naklepeme a osolíme. Na každý plátek dáme trochu připravené náplně. Plátky potom zabalíme do závitků a převážeme pevnou bílou režnou nití. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, vložíme na ni připravené závitky, mírně podlijeme vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a utřený česnek, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme, uložíme do tepla, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozmícháme, osmahneme, zalijeme horkou vodou a znovu promícháme. Závitky vrátíme do omáčky a ještě chvíli společně podusíme. Před podáváním pochopitelně odstraníme nit.
Recept pochází z knihy Kuchařka pro krkonošského medvěda od Pavla Toufara, Dona, České Budějovice 1999
25.11.2008 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Koroptvičky ze Slezska
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to musí být strašně dobrý