Telecí řízky se sýrovou krustou
Potřebujete: 4 menší telecí řízky, sůl, bílý pepř, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 4 tenké plátky parmské šunky, 1 malou snítku rozmarýnu, 2 snítky petržele, 100 g změklého másla, 80 g strouhaného parmazánu, 1 žloutek, 70 g strouhanky
Postup: Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře usušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a v něm řízky opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. Rozmarýn a petrželku opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, parmazánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4 minuty dozlatohněda.
Recept pochází z knihy Steaky - 59 osvědčených receptů, Grada Publishing a.s., Praha 2008
14.1.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí řízky se sýrovou krustou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pozor nenechat tam tu fólii