Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Roastbeef tří barev

Roastbeef tří barev

Potřebujete: 30 dkg roastbeefu, 2 cibule, tlustostěnné papriky (žlutá, oranžová, zelená), olivový olej, balsamikový ocet, sůl, pepř

Postup: Cibuli a nakrájejte na tenká kolečka. V pánvičce s trochou oleje nechte cibuli zesklovatět. Papriky nakrájejte je na tenké proužky, přidejte je k cibuli, ochuťte solí a pepřem z mlýnku a duste asi 20 minut. Podle potřeby podlévejte. Ke konci přidejte lžičku balsamikového octa. Nakrájejte roastbeef na tenké plátky. Na talíř dejte vždy vrstvu zeleniny a na ni naaranžované kousky roastbeefu. Podávejte bez přílohy nebo s kuskusem.  

 

 

Lenka Moučková


27.1.2009   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Roastbeef tří barev

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 28.1.2009 9:45

HelenaPa: no je fakt, že to není kupované z pultu kdovíjak geniální chutově

 
HelenaPa
HelenaPa - 27.1.2009 22:45

Ota: no jo, v Praze máte všechnosmajlik - 58
Já na to u nás nikde nenarazila.

 
Ota
Ota - 27.1.2009 12:15

tenhle recept zaslouží ocenění v tom, že se jedná o jednoduchou směs "přírodních chutí" základních indegriencí .... žádný speciální univerzální dochucovadla ála vegeta - podravka, ... to zaslouží pochvalu

 
Ota
Ota - 27.1.2009 11:11

HelenaPa: Na Zlatém kříži , u Paurkerta např ....

 
orinka
orinka - 27.1.2009 10:50

já jsem roastbeef dělal kdysi dávno, ze syrového hovězího a pamatuju se, že se to maso muselo dobře ovázat špagátem, aby dobře drželo tvar a bylo uvnitř šťavnaté. Dnes hovězí moc nejíme, takže si experimenty odpustím a budu se držet drůbeže a rychlého vepřového.

 
Ota
Ota - 27.1.2009 9:23

Aja: prodává se ....

 
sevenofnine
sevenofnine - 27.1.2009 8:08

Aja: HelenaPa: občas doma dělám naložené hovězí na prudko a paní v krámě mi na to vždycky uřízne takový hezký kousek, ale je syrový, takže to není pravý roasbeef, já myslela, že je v masně nějaká novinka :-(( Takže půlka receptu chybí...

 
Aja
Aja - 27.1.2009 7:02

sevenofnine: Je to naprudko opečený špalík hovězího, trochu podušený. Ve středu musí být růžový...čili nedopečenýsmajlik - 58Proto se u nás neprodává jako šunka nebo salámy.

 
HelenaPa
HelenaPa - 27.1.2009 5:46

sevenofnine: roastbeef je už od názvu tepelně zpracovaný. Roast - pečené beef - hovězí.
Jen by mě zajímalo, kde u nás můžu přijít do řeznictví a říct, dejte mi 20 deka rostbífu. V Anglii to opravdu prodávají jako u nás šunku, ale tady jsem na to ještě nenarazila. Recept dost na ....

 
sevenofnine
sevenofnine - 27.1.2009 5:05

jsem nějak nechápavá, to maso je syrové?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.