Telecí jazyk se zeleninou
Potřebujete: telecí jazyk o váze asi 1 kg, svazek pórku, svazek mrkve, cibuli, dva stroužky česneku, bobkový list, cibuli, sůl a celý pepř, ocet
Postup: V otevřeném papiňáku přiveďte vodu k bodu varu. Vložte do něj telecí jazyk, uzavřete a vařte 10-15 minut od té doby, kdy pojistka začne pracovat. Po vypuštění páry otevřete a přidejte česnek, cibuli, bobkový list, celý pepř a osolte a okyselte asi třemi lžícemi octa. Uzavřete a vařte dalších 30 minut od doby, kdy pojistka začne opět pracovat. Pórek nakrájejte na krátké špalíčky, mrkev na tenké hranolky. Uvařte v páře, nebo poduste. Uvařený jazyk vyjměte z papiňáku, sloupněte a nakrájejte na plátky. Rozehřejte gril a jazyk krátce z každé strany ogrilujte. Vložte jazyk na talíř a obložte zeleninou. Podávejte bez přílohy, nebo s brambory.
Tip: Zeleninu můžete zastříknout lžící olivového oleje a kapkou balzamikového octa.
29.1.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí jazyk se zeleninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to bysem jedla, ale nikde jsem to neviděla ani prodávat
Jsem již líná něco vařit jen pro sebe,u nás by to nikdo jiný nejedl.....
já mám ráda uzenej jazyk.....a i ta vajíčka, ať je mají slepice kde chtějí....mňam !
Almega: co je na tom k vaření? V hrnci se vaří samo a pak se to jen nakrájí.
No zase něco ňam,co bych byla líná vařit....
Ota: tak se poznají praví fajnšmekři
orinka: nebo páreček v pravém střívku
1567: a vajíčka, ta jíš?
už to mělo telátko v hubě