Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Barevný guláš

Barevný guláš

Potřebujete: 400 gramů hovězího masa, 1 natvrdo vařené vejce, 1 nožičku párku nebo několik koleček měkkého salámu, 1 sladkokyselou okurku, 1 cibuli, olej, mouku na zahuštění

Postup: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kostky nebo plátky masa, osmažíme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, znovu podlijeme a vmícháme na drobné kousky pokrájené vejce, okurku a proužky uzeniny. Můžeme přikápnout ještě trochu worchestru nebo přidat lžičku sardelové pasty. Osolíme, opepříme podle chuti, podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Recept pochází z knihy Kuchařka chudého důchodce od Zuzany Franckové.

Lenka Moučková


10.2.2009   Rubrika:   |   Komentářů 9   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Barevný guláš

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
PEGG
PEGG - 17.4.2009 12:31

Ota: smajlik - 34smajlik - 76smajlik - 105smajlik - 47

 
babkatapka
babkatapka - 10.2.2009 15:54

orinka: přesně taksmajlik - 68 neříkám, že jsem zrovna chudý důchodce, ale kupovat hovězí moc nemůžusmajlik - 66

 
Ota
Ota - 10.2.2009 14:25

máša h.: orinka: smajlik - 34
jojo nekdy snaha usetrit vede do propasti smajlik - 105

 
máša h.
máša h. - 10.2.2009 13:48

Ota: žínka obalená jako řízeksmajlik - 64smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.2.2009 13:35

Ota: vybavila se mi náádherná Haškova povídka Šťastný domov, kde si zoufalý manžel stěžuje, jak jeho ženuška totálně zblbla vlivem četby ženských časopisů a podává mu jídlo ze samých napodobenin. Ani pes to nežralsmajlik - 16

 
Ota
Ota - 10.2.2009 12:33

ten název tý kuchařky mě připoměl slavnou sešitovou edici "Levné recepty" z let 1990-93 ( v té době padly socialistické dotace na 3000 položek sortimentu obchodu)
Většina receptů vycházela z víry, že když budeme vařit podle nich tak neumřeme hlady v rámci běsnění kapitalismu tak brzo smajlik - 34

Každý oběd u tchyně pak začínal větou " že nepoznáte z čeho to je" smajlik - 34 ....
Peklo na zemi, karbanátky a sekaná z vloček a nastrouhanýho špekáčku, bůček ála steak, domácí jogurt zrající na topení v paneláku, svíčková s kuřecím masem, pečené droby do polívky místo kachny atd .... šmarja smajlik - 42

 
catcat
catcat - 10.2.2009 11:46

hm, rozbalené ptáčkysmajlik - 26

 
Janami
Janami - 10.2.2009 9:13

Přijde mi to jako ptáčková omáčka smajlik - 26

 
orinka
orinka - 10.2.2009 7:09

chudý důchodce má na drahé hovězí?smajlik - 42smajlik - 68

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.