Telecí kapsy
Potřebujete: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, vývar (bujon, vodu) máslo, sůl, pepř, párátka nebo jehly
Postup: Telecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pak na ně poklademe šunku a sýr, přehneme a sepneme párátkem (nebo jehlou). Na pánvičce rozpustíme máslo, telecí kapsy necháme orestovat, poté zalijeme vývarem (či bujonem nebo jen vodou) a dusíme, až budou kapsy měkké. Podáváme s opečeným bramborem.
14.10.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí kapsy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A já bych to ještě obalila v 3obalu
Sharon: no mně sýr utíká prakticky ze všeho...asi to neumím dobře zabalit...
Kawa: já tak plním kuřecí řízky a nevyjede
a ten sýr z teho nevyjede???
to musí být mňamka....telecí je samo o sobě "plané",takhle to musí mít super chuť
Telecího je na míchání se sýrem škoda.
Asi to bude rychlé a docela dobré, ale telecí si nezaslouží být dochucováno plátkovou "šunkou" a "sýrem", nebo tím co se u nás pod těmito jmény prodává....
Řízek prosím, koneckonců je to ten původní vídeňský, když už se sýrem tak Cordon Bleu leč s kvalitním sejrem a šunkou ...