Telecí karé na česneku
Potřebujete: telecí karé s kostí vcelku, česnek, olej, sůl, pepř, petrželka kudrnka
Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Oloupejte 3 - 4 stroužky česneku (podle velikosti), podélně nakrájejte a maso jím protkněte. Osolte. Připravte pekáček, maso do něj vložte a potřete ze všech stran olejem (aby se nevysušilo). Podlijte vodou. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30-45 minut. Pak pečeni přelijte vypečenou štávou, průběžně podlévejte a přelévejte (asi každých 30 minut). Po prvních 45 minutách stáhněte teplotu na 150 - 160 °C a pekáček s masem překryjte alobalem nebo pečicím papírem. Celková doba pečení 1,5 - 2 hodiny podle váhy masa. Na talíři sypejte kudrnkou nadrobno nasekanou. Jako příloha se hodí rýže nebo smetanové brambory.
Tip: nechte si v masně "naštípnout kotlety", aby se vám maso po upečení lépe porcovalo. Karé rovněž můžete zakoupit v tzv. kuchyňské úpravě bez kosti.
6.11.2009 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí karé na česneku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sarobrouk: ahá, vidíš, to mě nenapadlo, googlit
no telecí kotletu jsem viděla naposledy asi před 20 lety, nějaké telecí jsem v supermarketu zahlídla, ale ta cena mě naprosto odradila.
Jo ale dřív, telecí hrudíto bývala bašta
trpajzlik: Já taky slyším karé poprvé. Ale vygoolovala jsem, že je to např. vepřové bez hřbetu, řili ty žeberní kosti tam jsou, aby se to pěkně krájelo nožem i s kostí.
Tak nevím,ale já myslela,že karé je vlastně kotleta a ta může být s kostí i bez ní.
Ale to je jedno, vypadá to dobře.
mam-ča: jak jsem stará, tak výraz "karé" fakt neznám
Viv :o): tak nejsem sama
napřed jsem se přehlédla a četla jsem - telecí kafé na česneku, tak jsem tedy kulila oči
ja cetla "teleci KAFE na cesneku"...
Až doteď jsem si myslela, že "karé" je vykostěná pečeně. O karé s kostí slyším prvně, a to byla naše babička řeznice.