Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pizza bifteky

Pizza bifteky

Potřebujete: asi 700g mletého hovězího, sůl, pepř, oregáno, vejce, na kousky nakrájená zelenina, 1 plechovka rajčat nebo hotová omáčka na pizzu, kečup dle chuti

Postup: Maso okořeníme, smícháme s vejcem a vytvoříme bifteky, které obalíme v hladké mouce a zprudka z obou stran opečeme v omastku na pánvi. Přendáme je do zapékací misky, na pánvi ve výpeku z masa opečeme na kolečka nakrájenou cibuli a jakoukoliv zeleninu (rajčata, papriky, mrkev, česnek, žampiony...). Rozpečenou zeleninu zalijeme plechovkou rajčat, přidáme kečup, okořeníme a směsí přelijeme bifteky. Eventuelně přisypeme trošku hrášku nebo kukuřice, můžeme i přidat smetanu/zakysanku a zapékáme při 200 stupních asi půl hodiny. Před koncem pečení položíme na každý biftek (měly by vykukovat z omáčky) plátek sýra. Podáváme s vařenými těstovinami.

Za recept děkujeme čtenářce Lindě z Dánska.

Lenka Moučková


23.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pizza bifteky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Linda
Linda - 23.2.2010 10:18

Tak tento recept je z dob kdy jsem jeste byla pomerne oblíbená snacha... no jo drzela jsem hubu a krok a kdo ví kde ho tchýne tenkrát splasila smajlik - 26. ALe je to dobrý, zvlást pkud se pridá hodne oregána a pravá omácka na pizzu máto podobnou chut jako zeleninová pizza smajlik - 57

 
Almega
Almega - 23.2.2010 9:06

U nás doma moc nemůžu dělat jen z masa,neb to část rodiny nejí(vegeteriáni)...leda ze sójového....

 
evropka
evropka - 23.2.2010 8:56

Lisa: smajlik - 47

 
evropka
evropka - 23.2.2010 8:55

Asi to bude hodně "dánské"smajlik - 64,ale za pokus to stojí..

 
Lisa
Lisa - 23.2.2010 8:54

martuš: Hovězího se v rozumném množství neboj, ty krávy, co žily tehdá, jsou už dávno po smrti. A i obsah radioaktivního césia v krmení je na úrovni před Černobylem. Kromě toho jsou výživové hodnoty červeného masa výrazně lepší než u drůbeže.

 
kubikm
kubikm - 23.2.2010 8:41

Ivi: smajlik - 68bude to mít chuť jako pizza
něco jako kuře a la bažantsmajlik - 69

 
Jity-x
Jity-x - 23.2.2010 8:06

Ivi: Hm, píšou, že se tam dává hotová omáčka na pizzu, tak od toho asi ten název (myslím si). smajlik - 31

 
martuš
martuš - 23.2.2010 8:04

to zní skvěle, já si snad už musím koupit tu troubu - asi nebude vadit, když to uklohním z mletého drůbežího? Od Černobylu nejím hovězí a kvůli cholesterolu už ani vepřové. Líbí se mi ta zelenina a na závěr rozpečený sýr - až se sliny sbíhají. Jen tak dál, Lindosmajlik - 47

 
orinka
orinka - 23.2.2010 7:57

Ivi: nevidíš v receptu oregano a zeleninu?smajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 23.2.2010 7:30

Eh a kde je tam ta pizza? smajlik - 6smajlik - 6smajlik - 64smajlik - 64

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.