Telecí fricasé
Potřebujete: 1 kg telecího masa, 3 středně velké mrkve, 1 velkou cibuli, 150 g žampionů, 1 zeleninovou polévkovou kostku bez glutamanu sodného, 250 ml bílého vína, kelímek zakysané smetany nebo smetany na vaření, hladkou mouku, žloutek, citronovou šťávu, máslo, sůl a pepř
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na tenké plátky, mrkev na tenká kolečka. Telecí maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, kousky masa na něm necháme "zatáhnout". Zaprášíme trochou mouky a přitom neustále mícháme. Přidáme 200 ml vody, zeleninovou polévkovou kostku a bílé víno. Na mírném plameni necháme probublávat. Po chvíli přidáme mrkev, houby a cibuli, dolijeme vodu, aby vše bylo ponořeno. Dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme těsně před koncem zakysanou smetanu s rozšlehaným žloutkem a lžící citronové šťávy. Prohřejeme, dochutíme solí, pokud je potřeba, a pepřem. Podáváme s rýží.
16.6.2010 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Telecí fricasé
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.já novou podravku bez glutamátu,je
majucha: to nezdravé je vždycky nejvíc dobré
určitě je to výborný......majucha: a když nemáš glutamát , dej trochu sole.....
glutamát je náhodou chutnej, já ho sypu do jídel po hrstích
martus: vitana dělá kostky i bez glutamanu a je to na nich napsané. Zřejmě se na nich lpí kvůli dětem, které by ho neměly, ale my se mu nebráníme, i když vzor zdravé kuchyně to není.
martus: No, jestli máš problém s množstvím, tak to uvař a já si pro zbytek dojedu
vypadá to velmi chutne, kdyz nebude telecí - snad by to bylo dobré i z krutího nebo kurecího masícka? Je to na tech kostkách napsáno,zda tam je ci není glutaman sodný? (a proc nesmí být?) Asi to zkusím, snad ta rýze vyvází to,ze omáckou se opet precpu prímo nezrízene a bude ze mne opet Protoze neumím (a ani se nevyplácí) uvarit jen jednu porci-bude to tak na 3-4krát,to abych pak usla denne aspon 5 km, ne?