Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Telecí fricasé

Telecí fricasé

Potřebujete: 1 kg telecího masa, 3 středně velké mrkve, 1 velkou cibuli, 150 g žampionů, 1 zeleninovou polévkovou kostku bez glutamanu sodného, 250 ml bílého vína, kelímek zakysané smetany nebo smetany na vaření, hladkou mouku, žloutek, citronovou šťávu, máslo, sůl a pepř

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na tenké plátky, mrkev na tenká kolečka. Telecí maso nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, kousky masa na něm necháme "zatáhnout". Zaprášíme trochou mouky a přitom neustále mícháme. Přidáme 200 ml vody, zeleninovou polévkovou kostku a bílé víno. Na mírném plameni necháme probublávat. Po chvíli přidáme mrkev, houby a cibuli, dolijeme vodu, aby vše bylo ponořeno. Dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme těsně před koncem zakysanou smetanu s rozšlehaným žloutkem a lžící citronové šťávy. Prohřejeme, dochutíme solí, pokud je potřeba, a pepřem. Podáváme s rýží.

Lenka Moučková


16.6.2010   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Telecí fricasé

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 16.6.2010 12:12

já novou podravku bez glutamátu,je smajlik - 44

 
Jarča*
Jarča* - 16.6.2010 10:43

majucha: to nezdravé je vždycky nejvíc dobrésmajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.6.2010 10:33

určitě je to výborný......majucha: a když nemáš glutamát , dej trochu sole.....smajlik - 75

 
štoudev
štoudev - 16.6.2010 9:06

glutamát je náhodou chutnej, já ho sypu do jídel po hrstích smajlik - 57smajlik - 16

 
magic11
magic11 - 16.6.2010 8:42

martus: vitana dělá kostky i bez glutamanu a je to na nich napsané. Zřejmě se na nich lpí kvůli dětem, které by ho neměly, ale my se mu nebráníme, i když vzor zdravé kuchyně to není. smajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.6.2010 6:51

martus: No, jestli máš problém s množstvím, tak to uvař a já si pro zbytek dojedu smajlik - 42smajlik - 68

 
martus
martus - 16.6.2010 0:27

vypadá to velmi chutne, kdyz nebude telecí - snad by to bylo dobré i z krutího nebo kurecího masícka? Je to na tech kostkách napsáno,zda tam je ci není glutaman sodný? (a proc nesmí být?) Asi to zkusím, snad ta rýze vyvází to,ze omáckou se opet precpu prímo nezrízenesmajlik - 76 a bude ze mne opetsmajlik - 79 Protoze neumím (a ani se nevyplácí) uvarit jen jednu porci-bude to tak na 3-4krát,to abych pak usla denne aspon 5 km, ne?smajlik - 31

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.