Hovězí závitky
Potřebujete: 4 větší plátky zadního hovězího, sádlo nebo olej na smažení, 2 cibule, 30 g slaniny, sůl, 250 g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce hladké mouky, špetku pepře, vodu
Postup: Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Zelí nechte okapat a nakrájejte ho na malé kousky. Na části tuku nebo oleje osmahněte nakrájenou cibuli a slaninu, přidejte sůl, protlak a poduste. Pak touto směsí potřete plátky masa, přidejte zelí, zaviňte a ovažte nití. Na rozpáleném tuku zprudka opečte ze všech stran, podlijte vodou a duste doměkka. Pak maso vyndejte, vydušenou šťávu zaprašte moukou, osmažte, zřeďte vodou, osolte a povařte. Do hotové omáčky vložte zpět masové závitky a prohřejte. Podávejte s rýží nebo s bramborami.
1.6.2011 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí závitky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.kysané zelí dám do zapékací formy, pokladu kuřecími stehny, příloha podle chuti... a jaká je to mňamka!
sharon: stejně se mi zdá, jakoby nás dvě učila jedna kuchařka
sharon: bože...dánsko a kráva se vylučuje?
orinka: ty mi čteš myšlenky, zrovna to jsem chtěla napsat....zelí a hovězí nejde vůbec dohromady.......okurčičky a vajíčko, to miluju...
Kdyz uz by se stal ten zázrak a sehnala bych hovezí platky tak z nich radeji udelám ptácky .
orinka: jo presne kysané zelí + VEPROVY = mnamka
já si myslím, že pokud je tam kysané zelí, lépe by to ladilo s vepřovým masem. Do hovězího mi chutnají víc kyselé okurčičky a hořčice.