Hovězí maso se špenátem
Potřebujete: 800 g mletého hovězího masa, 1 balíček mraženého špenátu, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml zakysané smetany, 4 lžíce oleje, 50 ml vody, olej, sůl, pepř
Postup: Na rozpáleném oleji osmahněte asi lžíci nakrájené cibule, přidejte rozmražený špenát, poduste a vmíchejte do něj utřený česnek a sůl podle chuti. Na pánvi osmahněte na oleji zbytek cibule a přidejte mleté maso, rajčatový protlak, sůl, pepř a poduste. Na dno vymazaného pekáčku dejte polovinu masa a na něj rozetřete špenát. Na vrch dejte opět maso. Zalijte trochou vody a pečte ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Před koncem pečení zalijte vejci rozšlehanými ve smetaně a ještě asi 15 minut dopečte. Jako příloha jsou dobré vařené brambory.
23.6.2011 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí maso se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: to je tzv.přirozená inteligence..
Markýza: Zato já jsem tu nečekala urážky... To je trochu hrubý pytel, ne?
Tenhle recept se mi líbí a zkusím ho, ale vynechám ten protlak. Dám na čtenářky, mně kombinace špenát/protlak taky nejde moc dohromady.
Pokud jsem si vsimla rajským protlakem ochutila mleté maso, coz mi prijde v porádku, samozrejme rajcata a mozná paprika by byly lepsí, ale kdyz nejsou je protlak fajn. A porád lepsí protlak nez kecup. Ovsem v následující kombinaci maso versus spenát uz ten rajský protlak je ponekud prapodivná / nezvyklá kombinace. Sama bych se do toho nepustila, ale kdo ví treba je kombinace rajce + spenát ok.
evropka: tomu nerozumíš, nemáš smlouvu s konzervárnama....
Markýza:nenaděláš nic...ale všechno se dá léčit
evropka: no jistě, jako kdybch to nečekala. Je trefená - konzervou rajského protlaku
evropka: jsou i trefenější...
Markýza: s lenkou moučkovou moc nevařím...ale rozhodně si nemyslím,že by měla být trefená,docela síla
Markýza: pššššt! Mám zapsaný recept na řezy z rajského protlaku, tak ať si toho nevšimne
Asi to bude dobré, smetanu ano, ale protlak do špenátu?!?! Já bych to ještě proložila silnějšími kolečky vařených brambor a posypala sýrem.
Markýza: to mi taky vadí......
dělám s palačinkama akorát nevím, proč ta trefená Moučková do všeho cpe protlak????? To má smlouvu s konzervárnama? Za chvíli bude protlak i v receptu na mramorovou bábovku
evropka:
sharon: od rána jsem neměla v hubě,jdu si dát něco
Sonne: zrovna dnes budu dělat, ale sladké s marmeládou....
Linda: to už jsi druhá...
Nevím proc to v pekácku prolévat troskou vody . Jinak to vypadá dobre, rovnou bych do toho vrazila i lasagnový placky nebo jinou testovinu a navrch sýr.
Ne! Už sem nepůjdu! Už mám zase kvůli vám hlad!!!
sharon: Jo, tak přesně tohle bych si dneska dala!! Zapečené špenátovo-masové palačinky.