Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Ražniči po švýcarsku

Ražniči po švýcarsku

Potřebujete: 200 g telecího masa z kýty, 100 g šunky, 250 g ementálu, 2 menší pevná rajčata, sůl, špetku pepře, olej na smažení

Postup: Z masa nakrájejte kostky, lehce je naklepete, osolte a opepřete. Na jehlu pak střídavě napichujte kousky masa, šunky, rajčat a sýra. Ražniči osolte, potřete olejem a po všech stranách zprudka opečte. Jako přílohu podávejte brambory nebo bramborovou kaši.

Lenka Moučková


9.11.2011   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 9   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ražniči po švýcarsku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mam-ča
mam-ča - 9.11.2011 14:16

Kdybych už investovala do telecí kýty, tak jí nezkazím nějakými rajčaty, sýrem a šunkou.
Když už dělám něco na špejli, tak si maso (spíš vepřové nebo kuřecí) napřed naložím, pak osmahnu, a teprve pak k němu napíchám to ostatní, co je hotové za chvilku.
Nějak se vracím k vaření "přírodních" jídel, kořením bylinkami a dávám vyniknout chuti masa.

 
loupák
loupák - 9.11.2011 13:31

Jak už jsem tady párkrát zmiňovala,mláďata savců nežerusmajlik - 66,takže bych to ,,mladý,, maso vyměnila za něco staršího a jinak to vypadá dobřesmajlik - 47

 
Linda
Linda - 9.11.2011 11:04

dadka: no já nevim - namocit spejle, nakrájet a okorenit maso, nakrájet vsechnu zeleninu, pak to na stridacku napichovat a jeste stat u opekani ... a jak pisou ostatni, maso potrebuje delsi dobu mezitim se syr roztece a pripece k panvi, zelenina pusti stavu a..... proste at delam co delám na me je to pracny a rodina me ukeca zcela vyjimecne (tak jednou do roka mozná ani to ne)

 
sharon
sharon - 9.11.2011 10:07

a rajčata musí pustit šťávu takže se to spíš dusí, ne ?.......ale ražniči když je dobře udělané miluju, to uměla skvěle maminka, ale tehdy bylo asi i kvalitnější maso....smajlik - 26

 
evropka
evropka - 9.11.2011 9:44

nesmysl,ten sýr se roztopí a rozhodně na jehle nevydržísmajlik - 55smajlik - 55dyk maso se musí prosmažit ne?smajlik - 63

 
Světlonoska
Světlonoska - 9.11.2011 9:27

smajlik - 76Mě stačí obyčejné ražničí,zase tolik si nemužeme v krizi dovolovatsmajlik - 66

Výborný je i špekáček jako ražničí a obalený v trojobalusmajlik - 94

 
Jarča*
Jarča* - 9.11.2011 8:34

Dala bych sismajlik - 47. Ale nějak tyhle ražniči neumím udělat tak, aby maso bylo dost měkké a zbytek nebyl připálenýsmajlik - 26
dadka: tak tam vraž eidamsmajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.11.2011 8:26

Linda:
Rychlét to je,máš to hned, ementál ale nemám ráda...

 
Linda
Linda - 9.11.2011 7:55

To bude dobry, sice bych to nenazvala rychlym pokrmem, ale zravym urcite smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 113586.
Archiv anket.