Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Dušené roštěnky

Dušené roštěnky

Potřebujete: 4 plátky hovězí roštěné, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, sojovou a worcesterovou omáčku, vodu

Postup: Omyté plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na rozehřátém sádle osmahněte nakrájenou cibuli, vložte plátky masa a po obou stranách osmahněte. Podlijte vodou a duste doměkka. Pak maso vyjměte, výpek v hrnci zaprašte moukou a dle potřeby zřeďte vodou a krátce povařte. Pak vložte maso zpět a prohřejte. Na závěr dle chuti osolte a dochuťte sojovou a worcesterovou omáčkou. Jako přílohu podávejte dušenou rýži.

Lenka Moučková


16.2.2012   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 37   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dušené roštěnky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
sharon
sharon - 19.2.2012 10:17

evča.: a vajíčko natvrdo na kostičky...smajlik - 57

 
orinka
orinka - 18.2.2012 12:44

Sonne: připomnělo mi to knihu od Frýda Hedvábné starosti - Stroganoff je nemyslitelný pro pravověrné Židy, maso a mléko je TREJFE!!!!smajlik - 58 Nevím, nakolik to má logiku, ale příkaz, že "nebudeš vařit maso zvířete v mléce jeho matky" má docela hloubku.smajlik - 55

 
evča.
evča. - 16.2.2012 20:00

Sonne: to by mě zase doma nejedli někteří......s tou smetanou.....ale já bych si to dala.....smajlik - 57sharon: je to podobný.......a ještě jsem zapoměla,dávám na kostičky slaninu, ale když je,tak domácí, krásně to voní........
Jsem si jednou koupila od soukromníka asi 10 kg hovězího masa.....pěkně mě to dodal pobalíčkovaný a ještě i k tomu právě tu krávu na obrázku,kde co je, a co se z čeho vaří......Ale někde jsem to dala........

 
TULI
TULI - 16.2.2012 17:15

Aja: dik za tu kravu - uz taky vim - kde co ma smajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.2.2012 13:42

z hovězího, co je u nás v prodeji, žádné bifteky ani jiné minutky neriskuju, protože je to šíleně drahé a ještě aby se to nedalo jíst....takže klasicky, když už - dušené ptáčky, dušený guláš, už se mi stalo, že jsem začínala dělat hovězí pečeni a po třech hodinách jsem to vrzla do papiňáku, abychom si nevylámali zuby. Tady máte vysvětlení, v čem to je
http://hobby.idnes.cz/hovezi-steak-a-dozrani-doma-dd8-/hobby-domov.aspx?c=A120206_170117_hobby-domov_bma

 
Sonne
Sonne - 16.2.2012 13:31

evča.: ...ještě zalít smetanou a je to hovězí Stroganov. smajlik - 60smajlik - 57

 
Aja
Aja - 16.2.2012 13:25

Tady je to asi nejpřehlednější:
http://www.jatkaborotice.cz/produkce/o-hovezim-mase/

 
Aja
Aja - 16.2.2012 13:11

http://www.iqbiobeef.cz/images/stories/porcovani.png
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/te/12rocnik/0pripravahov.htm

 
sharon
sharon - 16.2.2012 13:08

evča.: něco jako znojemnská ?

 
evča.
evča. - 16.2.2012 12:55

Zrovna mám koupený hovězí zadní a budu dělat roštěnky.......nedávám ani sojovku, ani worchestr.Navíc do šťávy,jak se to dusí dávám kyselý okurky.......asi 2-3 ks na čtvrtky.Potírám taky hořčicí........

 
manka
manka - 16.2.2012 12:50

dadka: no jo, napsaný to je, ale znáš to,papír snese všechno

 
dadka
dadka - 16.2.2012 12:23

Linda:
Když tam u vás není hovězí na polívku, zkus třeba hovězí oháňku, vývar nechej ztuhnout a tuk seber.Nebo kližku na guláš, nebo žebro.

 
dadka
dadka - 16.2.2012 12:17

Roštěnec je vlastně roštěnka. Vysoký roštěnec je okolo páteře blíže ke krku a nízký roštěnec je po páteři směrem dolů.
Dnes je dobré, že je u každého masa napsané, jak starý je kus. Na roštěnky je nejlepší mladý kus do 20 měsíců, stejně tak na steaky.Nejlepší je mladý býček.

 
sharon
sharon - 16.2.2012 11:03

miluju roštěnky , tak jak je dělávala maminka...smajlik - 57
dnes koupím 4 roštěnky a mám z nich 4 medailonky....maso je nekvalitní a drahé jako kráva..smajlik - 76smajlik - 68
a roštěnky s rýží...mňam , nebe v hubě.....smajlik - 47
a do sosu bych klidně worchester kápla, proč ne ....jak myslíte že vaří v restauracích a jak nám tam šmakuje.....smajlik - 68

 
Sonne
Sonne - 16.2.2012 10:37

...já raději s nokama než s rýží a špatné není přidat k masu houby. smajlik - 57

 
Linda
Linda - 16.2.2012 10:10

manka: IVUSKA 56: diky diky smajlik - 81

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 16.2.2012 10:02

Linda: rostbeaf po vašem je naše roštěnka, zrovna tak jako naší vepřové kotletě se jinde říká karé

 
manka
manka - 16.2.2012 9:58

Linda: já myslím, že určitě, stejně je to dušený a záleží na tom, z jak staré krávy (vola) to je. Já teda taky nehledím na to, z jakýho kousku to přesně mám.

 
Linda
Linda - 16.2.2012 9:56

manka: evropka: me je v podstate jedno, z kteryho konce krávy to je - konec nebo zacátek hrbetu je pro me porád hrbet smajlik - 34. My hovezi rádi ale tady ho maji rozdeleno na bifteky, rostbíf a plátky (delaji se dlouho takze asi zadni smajlik - 26) a pak podivné ruzne prorostlé kusy masa kam napisou nejaky praveky recept z dob prapraprababicek - usuzuji na národni kuchyni. A já nekucharka kdyz bych chtela obmenit jidelnicek tak nevim co koupit. tady napriklad neexistuje predni na polivku, protoze dánove nepolivkuji.
Takze teoreticky kdybych nakrájela rostbif lze z neho vytvorit neco ala rostenky?

 
evropka
evropka - 16.2.2012 9:41

monja: když to přinesli byla to kupka tmavě hnědého až černého cosi....ale líčka byly na zelenině,žampionama podlité vínem a určo omáčka byla demi glas štouchaný brambor

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-37
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78062.
Archiv anket.