Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Masový puding

Masový puding

Potřebujete: 500 g vařeného masa (hovězí, vepřové, skopové...), 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce silného vývaru, 30 g cibule, 30 g strouhanky, sůl, špetku pepře, 1/2 prášku do pečiva, tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy

Postup: Maso a slaninu umelte a smíchejte s vývarem a žloutky, přidejte jemně nasekanou cibuli, sůl a koření. Nakonec přidejte pevný sníh z bílků a strouhanku, ve které jste promíchali prášek do pečiva. Formu na puding vymažte tukem a vysypte strouhankou a postavte ji do hrnce s vodou tak, aby voda dosahovala do tří čtvrtin výšky formy. Vařte asi jednu hodinu, pak puding vyklopte a podávejte ho s dušenou zeleninou.

Lenka Moučková


21.3.2012   Rubrika:   |   Komentářů 2   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Masový puding

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
kubikm
kubikm - 21.3.2012 11:26

Linda: já dělala jednou puding z čočky, nějak podobný recept...ale je chyba tomu říct puding, člověk se připraví na jinou chuť...já byla zklamaná....ale když tomu řekneš třeba nákyp...

 
Linda
Linda - 21.3.2012 7:22

To by mohlo byt dobry.....sice nechápu proc vareny maso varit ve vodni lázni dalsi hodinu smajlik - 26, ale asi to má vyznam pro celkovou konzistenci pudinku. Peceny brambory by k tomu nemusely byt spatny, asi to predlozim rodine o vikendu

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78375.
Archiv anket.