Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Hovězí se žampióny

Hovězí se žampióny

Potřebujete: 500 g hovězího zadního, 15 dkg žampionů, 1lusk červené papriky, 1cibule, 1/2 l zeleninového vývaru, 1,5 dl červeného vína, 1šálek smetany, hotová jíška tmavá, sůl, sladká paprika, kayenský pepř.

Postup: Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme pokrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno. Jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře. Zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem. Asi hodinu vaříme, až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří. Poté přidáme žampiony nakrájené na plátky. Opět asi 20 minut povaříme. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou. Servírujeme s nudlemi

Meryl


3.10.2012   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hovězí se žampióny

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 3.10.2012 16:44

Světlonoska: já jsem z ceny hovězího taky dost na rozpacích a řeším to v Globuse, kde mají kilo mletého hovězího za cca 100 nebo ve stejné ceně kousky na guláš. Přitom je to maslo opravdu pěkné, libové. Ze sekaného hovězího jde udělat sekaná svíčková na smetaně, z kousků dušené. Nedá se nic dělat, nedám přece 500 za kilo?smajlik - 76

 
manka
manka - 3.10.2012 12:08

evropka: já jsem nehodnotila recept vůbec, protože si to celý nedovedu ani představit.

 
evropka
evropka - 3.10.2012 8:52

miluju hovězí na houbách ale takovou kombinaci víno a smetanu neznámsmajlik - 63

 
Linda
Linda - 3.10.2012 7:49

Prijde mi na to skoda hoveziho, kdyz uz nejake splasim tak ho schovam na ptacky nebo gulas. Tohle bych zkusila z veprovyho, mohlo by to byt dobry. Ale asi s ryzi, nudle / tesotviny mi k tomu nejak nejdou.

 
LenkaT
LenkaT - 3.10.2012 7:43

a kombinace vína a smetany, jde to dohromady? smajlik - 26

 
PEGG
PEGG - 3.10.2012 7:38

To já ráda a nejraději s pravými hřibysmajlik - 57 jen tu papriku bych nedávala, měla bych strach, že tomu jídlu dodá jinou chuť než tu pravou houbovou. smajlik - 105

 
Světlonoska
Světlonoska - 3.10.2012 7:32

manka: + catcat: Bez masa můžu být,je u nás jen o víkendu,takže mi to nijak nevadísmajlik - 66smajlik - 94smajlik - 50

 
catcat
catcat - 3.10.2012 7:14

Světlonoska: to je pak hamburska kyta a jeste z pleckasmajlik - 64 hovezi je jina kategoriesmajlik - 58

 
manka
manka - 3.10.2012 7:03

Světlonoska: ale hovězí je moc chutný, i když je drahý. Nemusí ho přece být moc, stačí kousek. Jen tak, na ozvláštnění jídelníčku.

 
Světlonoska
Světlonoska - 3.10.2012 6:53

Může to být sice dobré,ale když vidím cenu hovězího,přejde mě chut´,takže dělám vše z vepřovéhosmajlik - 94smajlik - 58Doporučuji na takovou improvizaci plecko,nemá chybu,např,do svíčkové,když se prošpikuje,nepozná se,že to není hovězísmajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84426.
Archiv anket.