Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Telecí řízky na grilu

Telecí řízky na grilu

Potřebujete: 4 menší telecí řízky, sůl, bílý pepř, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 4 tenké plátky parmské šunky, 1 malou snítku rozmarýnu, 2 snítky petržele, 100 g změklého másla, 80 g strouhaného parmazánu, 1 žloutek, 70 g strouhanky

Postup:  Předehřejeme gril v troubě. Telecí řízky opláchneme studenou vodou, dobře usušíme a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a v něm řízky opékáme po každé straně asi 2 minuty. Vyndáme, každý řízek zabalíme do 1 plátku šunky a dáme do ohnivzdorné mísy. Rozmarýn a petrželku opláchneme a dosucha otřepeme, jehličky a lístky otrháme od stonků a jemně nasekáme. Smícháme s máslem, parmazánem, žloutkem a strouhankou a směsí potřeme řízky. Dáme do horké trouby na střední lištu a gratinujeme asi 4 minuty dozlatohněda.

Redakce


28.5.2013   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 10   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Telecí řízky na grilu

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
petrm
petrm - 6.9.2013 9:29

Mám pro vás další tip dobré telecí ... Mám pro vás další tip dobré telecí ... http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html

<a href="http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/aktuality/items/teleci-osso-buco-v-milane-zboznuji.html">recept na telecí</a>

 
Světlonoska
Světlonoska - 31.5.2013 9:15

anitech: smajlik - 75trefnésmajlik - 76smajlik - 61smajlik - 64

W+V kde nezaměstnaný předčítá z novin inzerát: nezaměstnaní pozor: Brilianty opět levnější!!

 
anitech
anitech - 30.5.2013 12:31

vždycky, když čtu takovéto recepty, tak si vzpomenu na jeden film W+V kde nezaměstnaný předčítá z novin inzerát: nezaměstnaní pozor: Brilianty opět levnější!!

Stanik: Dělám si legraci, pravda ovšem je, že jsem se ve Vídni "urvala"
a chtěla jsem ochutnat Vídeňský řízek. Ten musí být z telecího. No smajlik - 26smajlik - 97

 
Světlonoska
Světlonoska - 29.5.2013 20:29

Stanik: smajlik - 66tohle ani jednou za čas,musí stačit vepříksmajlik - 94smajlik - 79smajlik - 47 smajlik - 61smajlik - 58

 
evropka
evropka - 28.5.2013 10:39

já jsem telecí už taky vzdala...minule řízky jako houževsmajlik - 42

 
sharon
sharon - 28.5.2013 10:31

nekupuju telecí přijde mi bez chutismajlik - 26, my jíme nezdravě,smajlik - 26 pořádnou krkovici na grilu nebo v alobalu na ohni , mňam.......smajlik - 57
nebo dobré hovězí , nakrájím na špalky na pekáč, přidám cibuli, česnek, jalovec a červené víno, utěsním alobalem a hodinu pomalounku peču......nebe v huběsmajlik - 68smajlik - 68

 
dadka
dadka - 28.5.2013 9:19

Miluju telecí maso, takové telecí hrudí na másle s brkaší je taky mňamka.

 
Stanik
Stanik - 28.5.2013 8:38

Světlonoska: jednou za cas..... proste radeji mene kavlitniho, nez tuna tocenaku ( jen jako priklad).

 
ajjana
ajjana - 28.5.2013 7:43

smajlik - 47tak to může být dobré..

 
Světlonoska
Světlonoska - 28.5.2013 7:28

Kdo si ted může dovolit takový luxus...smajlik - 71já tedy nesmajlik - 76navíc je to na mě stejně moc nóblsmajlik - 68s parmskou šunkousmajlik - 58smajlik - 26smajlik - 98

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.