Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Potřebujete: asi ¾ kila hovězího zadního masa, nakrájeného na nudličky, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, půl lžičky mletého zázvoru, 2 nadrobno nakrájené cibule, asi 5 stroužků česneku nasekaného nadrobno, 3 lžíci sojové omáčky, sůl, pepř

Postup: Na nudličky nakrájené maso osolte, opepřete a zaprašte moukou. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, vmíchejte do ní nasekaný česnek, maso, zázvor a mírně podlijte vodou. Duste doměkka. Nakonec dochuťte sojovou omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí rýže, případně vařené brambory.

Redakce


16.9.2013   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 6   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hovězí na zázvoru

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 16.9.2013 14:54

PEGG: práškový je spíš voňavý než palčivý. Maso dostane takovou zvláštní, já říkám "staročeskou", chuť. Opravdu je to dobré, nemusí být nutně hovězí. I slepice na zázvoru nebo vepřové plecko, krůtí stehna...

 
Linda
Linda - 16.9.2013 14:21

Tak do tehle smesi bych po zmeknuti masa soupla zeleninu a byla by z toho zajimava cinasmajlik - 16...a k tomu ryze a nebo rovnou do toho vseho vrazit cinsky nudle
(zrovna dneska s chystam an podobnou smesku,ale z kureciho)

 
PEGG
PEGG - 16.9.2013 13:31

sharon - 16.9.2013 13:18 na chřipku mám slivovičku z Moravysmajlik - 93smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.9.2013 13:18

PEGG: nesmí se to s ním přehánět je štiplavej.....ale nastrouhej si tak centimetr - dva , 2-3 lžice medu a 2 vymačkané citrony, dej do šrubovací sklenice do lednice a každý den lžíci do čaje......bezva proti chřipce.....smajlik - 47

 
PEGG
PEGG - 16.9.2013 12:39

Já nějak tomu zázvoru nepřišla na chuťsmajlik - 66
Jinak gulášek z kližky, to taky můžusmajlik - 57

 
sharon
sharon - 16.9.2013 8:15

miluju hovězí ale preferuju kližku a zázvor čerstvý , česnek už ne smajlik - 66 cibule , zázvor a ještě česnek , moc chutí najednou......
zrovna dnes bude z kližky gulášek...

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84458.
Archiv anket.