Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Hovězí v bílé omáčce

Hovězí v bílé omáčce

Možná ho připravujete také, říkáte mu jinak a myslím, že to není neznámý recept, ale nabízím ho s vírou, že se třebas někomu hodí nebo ho někdo vylepší.
Hovězí maso nakupte dle vlastního uvážení, já se v něm nevyznám, kupuji to, které se mi líbí a vypadá podobně, jako to ktere nakupovala moje maminka. 
Vím, že je tu dost zkušených kuchařek a tak nabízím volné místo v diskusi, jaké maso byste použily vy, jak se jmenuje a jaké je podle vás nejlepší.

Jídlo peču v oblíbené remosce a dělávám v ní tak 4 porce.


Potřebujeme:
hovězí maso (4 pláty)
4 velké cibule
33% smetana v kelímku
sůl, pepř
sádlo
lžíce hladké mouky


Postup:

Na dno remosky dám kousky sádla, posypu nakrájenou cibulí a vložím osolené pláty masa, které opravdu hojně opepřím. Peču v remosce za občasného podlévání vodou.
Měkké maso vyjmu, formu remosky postavím na plotnu a přivedu k varu. Ve smetaně rozmíchám lžíci hladké mouky a celé to vleji do omáčky. Provařím a případně dosolím. Celou omáčku ještě pečlivě propasíruji přes sítko.
Tuto omáčku doma podávám s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť přeje Anahir

Redakce


1.6.2015   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hovězí v bílé omáčce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
krasaka
krasaka - 4.8.2015 11:10

smajlik - 61nemusí to být špatné, jenže po měsíci a něco i v lednici už bude mít na sobě penicilin smajlik - 76

 
sharon
sharon - 25.6.2015 14:23

Piafka: Anahir: od mládí jsem u řezník vždycky řekla na co to maso chci......a tak jsem se naučila i poznávat , učený z nebe nespadl........

 
Piafka
Piafka - 18.6.2015 13:01

Anahir: ono je to asi tím, že dnes hodně lidí kupuje balíčkované a naporcované maso. Ale i tak se základ dá celkem slušně po nějaké době poznat.

 
Anahir
Anahir - 14.6.2015 17:04

dadka: řekla bych, že ostuda jsou úplně jiné věci, než nepoznat masosmajlik - 42 na tom kvalita života fakt nestojísmajlik - 64.

ale nápady níže si beru jako inspiracismajlik - 75

 
dadka
dadka - 2.6.2015 10:50

Piafka:
Já asi taky, jen na zjemnění, plátky bych trochu obalila v hladké mouce a osmahla na tuku, aby se zatáhly a přidala třeba žampiony.
Někdy dělám plátky jako rozstřelené ptáčky, všechnu směs okurek, kapie, natvrdo uvařených vajíček, kostiček salámu ,anglické slaniny,žampionů a koření dám k plátkům masa dusit a potom zaliju troškou smetany a k tomu rýži.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 1.6.2015 16:58

mozna nejake to maso poznam, ale pokud je dobry reznik tak mozna i nefinti neco co to nenismajlik - 26
mozna bych ty platky nejdrive orestovala,to aby nevytekla stava. Remoska dobra volba.
Moje mamka dela neco podobneho z veproveho, opeprila, potrela horcici. Pak kdyz to bylo skoro hotove dala do majdy kys. na nudlicky nakrajene okurky. smajlik - 26 musim se zeptat zda tam davala list a n. koreni to si nejsem jista. Dlouho jsem to nemela, asi udelam.

 
Piafka
Piafka - 1.6.2015 13:51

Asi bych takto udělala roštěnou a smetanu nedávala celou, spíš jen na zjemnění.

 
dadka
dadka - 1.6.2015 10:41

sharon:
Rozpustnou jíšku mám taky ráda. Nedělá žmolky a krásně se rozvaří
Jarča*:
Mě naučila maso poznávat kdysi taková starší prodavačka v malém řeznictví.Byla jsem čerstvě vdaná a nepoznala jsem vepřové od hovězího a játra od mozečku. Roštěnou mám moc ráda, skoro pořád máme roštěnou naloženou, je to rychlá příprava minutky.

 
Jarča*
Jarča* - 1.6.2015 9:49

dadka: já jednotlivé druhy hovězího taky moc nepoznám, ale od toho by měla být prodavačka v řeznictví, aby mi poradilasmajlik - 16
Já tedy hovězí skoro nekupuju, výjimečně pření na polívku nebo zadní na svíčkovou, jinak ho moc nemusíme. Kdysi jsem mívala ráda roštěnky, ty bych si takhle udělané dala, ale od toho, co rapidně podražily, si je taky klidně odpustím.

 
sharon
sharon - 1.6.2015 8:36

poznat na pohled ho nemusíš ...důležitější je co se na co hodí...kližka na guláš , roštěná na roštěnky , dušení , pérko k omáčce a i na dušení.....dcera ta to pokaždé zapomene a tak se stane že mi přímo z řeznictví volá....chci vařit to nebo ono jaký "druh" mám koupit...smajlik - 68
tenhle recept bych taky vylepšila - hovězí maso při svých cenách si to zaslouží.....plátky potřít hořčicí a k té cibuli se dají přidat žampiony , kolečka mrkve , do šťávy troška kurkumy , dobré sojovky a podobně....a smetanu můžeš přidat vždycky a já si zvykla zahustit jen troškou granulované jíšky která se krásně rozvaří.a na závěr kousek másla rozpustit ve šťávě.........a je k tomu výborná jasmínová rýže pečená v troubě......a maso lze dělat i na pekáči v troubě zakryté alobalem když není remoska......a ke všemu mísu čerstvého salátu jakéhokoli......smajlik - 64

 
Linda
Linda - 1.6.2015 6:54

dadka: ja poznam hovezi od veproveho a od kureciho atd - to nestaci? smajlik - 34

 
dadka
dadka - 1.6.2015 6:32

Anahir
Jsi ostuda, když nepoznáš maso. To vždycky říkám naší mladší dceři, ta to taky nepozná.smajlik - 76

 
dadka
dadka - 1.6.2015 6:30

Tak tohle nedělám, jen bílou omáčku, vždycky tam něco přidám. Buď kopr, nebo houby, na kostičky nakrájené kyselé okurky apod. Hovězí maso je dobré, na to dušení bych asi dala kližku, hovězí krk, pérko nebo roštěnou, zadní maso bývá suché.
I tak hovězí před dušením naložím jako svíčkovou do láku, třeba i tu kližku.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78250.
Archiv anket.