Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Irský guláš

Irský guláš

Potřebujete: 800 g skopového masa, 100 g slaniny, 500 g brambor, 4 větší cibule, 500 g mrkve, 1 petržel, 1 kg zelí, vodu, 5 dl vývaru, petrželku, sůl, pepř podle chuti

Postup: Na dno hrnce položíme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět, postupně na ni rozložíme vrstvy na kostky nakrájeného masa, brambor, nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a zelí. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vodou, aby vše bylo potopeno. Zvolna dusíme 80 minut. Na talíři sypeme petrželkou.

Recept pochází od Josefa Hanzlíka z knihy Skopové, jehněčí, králík, nakladatelství R. Hájek, Ústí nad Labem 2002

 

 

Lenka Moučková


28.4.2009   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Irský guláš

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Juana
Juana - 28.4.2009 21:07

To je ideální recept na pomalé vaření, klidně bych to nechala dusit v troubě přes noc při 120 stupních

 
Ota
Ota - 28.4.2009 15:30

sharon: hehe
ne vážně - ono je skopový co bylo za socíku z ovcí veteránek a pak je dnešní celkemu už normální skopový z relativně mladých kusů a to se dá... to není žádný lojovatý flaksiště ......
Obecně tohle je recept pro mnohahodinový dušení - to je vidět i z toho vrstvení do nádoby a těch 80 minut je naprostý technologický minimum
V Irsku se k tomu mimochodem ještě dáváj irský knedlíky to jsou ty s kořením

 
sharon
sharon - 28.4.2009 14:48

Ota: dej pokoj, radši si dám housku s ramousmajlik - 47

 
Ota
Ota - 28.4.2009 12:54

1567: sharon:
brambory přežijé - ono se to nevaří ale jen dusí .... taky se to má dělat v troubě (ale v hrnci by to mělo jít ame musí se to hlídat a asi i míchat ) a ne 80 minut ale alespoň dvě hodiny ....
Jehněčí nebo skopové když se dělá takhle dlouho je delikatesní ...

 
1567
1567 - 28.4.2009 8:35

sharon: to víš že jooo!smajlik - 47

 
sharon
sharon - 28.4.2009 7:35

za 80minut musí být brambory na kaši......skopové nemusím, radši hovězí, dobrej hovězí gulášek není špatnej !smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
1567
1567 - 28.4.2009 7:14

a brambory zmizely smajlik - 34

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.