Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Vepřová játra trošku jinak

Vepřová játra trošku jinak

Potřebujete: 1/2 kg vepřových jater, 2 středně velké cibule, olej nebo sádlo, 1 žlutou papriku, 1/2 středně velké cukety, sůl, jalovec, pepř, majoránku, trošku koření typu podravka, půl kávové lžičky gulášového koření, lžíci instantní jíšky, oříšek másla.

 

Postup: Očištěná játra nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce, přidáme koření kromě soli (játra by ztvrdla), papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky. Vše dusíme cca 40 minut, jemně zahustíme instantní jíškou, dosolíme. Do pokrmu, který se již nevaří, přidáme oříšek másla, podáváme.

"Nám nejvíc doma chutnají s pečenou rýží a jakýmkoli salátem či kompotem," doporučuje čtenářka sharon. Spolu s ní přejeme dobrou chuť!  Děkujeme za recept.

Elen Melicharová


27.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřová játra trošku jinak

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 28.10.2009 8:31

Kawa: zeptáme se Zdeňka Pohlraichasmajlik - 34

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 16:31

LenkaT: možná záleží co si kdo představuje pod pojmem solit...smajlik - 68 Fazole nesolím páč vodu z nich dále používám a čočku solím a dusím v papiňáku... To samozřejmě nemělo vyznít jako že jsem nejchytřejší a jediná moje varianta je správná (na to jsou tu jiní smajlik - 58), jen že se s názorem játru nesolit nesetkávám popvrvé, ale mně filtr vážně nikdy neztvrd, tak nevím co dělám špatně...smajlik - 32

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 16:23

Ota: představte si, milostivý, že všechny...smajlik - 99

 
sharon
sharon - 27.10.2009 13:52

nemýtussmajlik - 76

 
sharon
sharon - 27.10.2009 13:52

Kawa: mýtus nemítus..každopádně jsou tužší.......smajlik - 63

 
LenkaT
LenkaT - 27.10.2009 13:19

Kawa: drůbeží játra se solit můžou, vepřová a hovězí ne, pak jsou fakt tuhá, zrovna jako se nesolí fazole a čočka při vaření, aby byla dřív měkká.

 
Ota
Ota - 27.10.2009 13:09

Kawa: a jaká játra před přípravou solíte milostivá?

 
trpajzlik
trpajzlik - 27.10.2009 12:33

také mě mamka učila, solit až na závěr, tak nevímsmajlik - 92

 
trpajzlik
trpajzlik - 27.10.2009 12:33

smajlik - 76 já mám hlad, takové chutě, to je hříchsmajlik - 94

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 12:01

sharon: v životě mi osolená játra neztvrdla...smajlik - 105 řekla bych že je to pouze mýtus...

 
Jarča*
Jarča* - 27.10.2009 9:40

sharon: to ještě vím - jedna ze základních věcí, které mě maminka učila (tati je měl taky rád)smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.10.2009 9:39

hlavně je osol až na konec, jinak budou tvrdá....smajlik - 60

 
Jarča*
Jarča* - 27.10.2009 9:30

Můj smajlik - 43 má játra rád a já je na moc způsobů neumím, takže určitě vyzkoušímsmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78222.
Archiv anket.