Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Vepřová játra trošku jinak

Vepřová játra trošku jinak

Potřebujete: 1/2 kg vepřových jater, 2 středně velké cibule, olej nebo sádlo, 1 žlutou papriku, 1/2 středně velké cukety, sůl, jalovec, pepř, majoránku, trošku koření typu podravka, půl kávové lžičky gulášového koření, lžíci instantní jíšky, oříšek másla.

 

Postup: Očištěná játra nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce, přidáme koření kromě soli (játra by ztvrdla), papriku nakrájenou na nudličky a oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky. Vše dusíme cca 40 minut, jemně zahustíme instantní jíškou, dosolíme. Do pokrmu, který se již nevaří, přidáme oříšek másla, podáváme.

"Nám nejvíc doma chutnají s pečenou rýží a jakýmkoli salátem či kompotem," doporučuje čtenářka sharon. Spolu s ní přejeme dobrou chuť!  Děkujeme za recept.

Elen Melicharová


27.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřová játra trošku jinak

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 28.10.2009 8:31

Kawa: zeptáme se Zdeňka Pohlraichasmajlik - 34

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 16:31

LenkaT: možná záleží co si kdo představuje pod pojmem solit...smajlik - 68 Fazole nesolím páč vodu z nich dále používám a čočku solím a dusím v papiňáku... To samozřejmě nemělo vyznít jako že jsem nejchytřejší a jediná moje varianta je správná (na to jsou tu jiní smajlik - 58), jen že se s názorem játru nesolit nesetkávám popvrvé, ale mně filtr vážně nikdy neztvrd, tak nevím co dělám špatně...smajlik - 32

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 16:23

Ota: představte si, milostivý, že všechny...smajlik - 99

 
sharon
sharon - 27.10.2009 13:52

nemýtussmajlik - 76

 
sharon
sharon - 27.10.2009 13:52

Kawa: mýtus nemítus..každopádně jsou tužší.......smajlik - 63

 
LenkaT
LenkaT - 27.10.2009 13:19

Kawa: drůbeží játra se solit můžou, vepřová a hovězí ne, pak jsou fakt tuhá, zrovna jako se nesolí fazole a čočka při vaření, aby byla dřív měkká.

 
Ota
Ota - 27.10.2009 13:09

Kawa: a jaká játra před přípravou solíte milostivá?

 
trpajzlik
trpajzlik - 27.10.2009 12:33

také mě mamka učila, solit až na závěr, tak nevímsmajlik - 92

 
trpajzlik
trpajzlik - 27.10.2009 12:33

smajlik - 76 já mám hlad, takové chutě, to je hříchsmajlik - 94

 
Kawa
Kawa - 27.10.2009 12:01

sharon: v životě mi osolená játra neztvrdla...smajlik - 105 řekla bych že je to pouze mýtus...

 
Jarča*
Jarča* - 27.10.2009 9:40

sharon: to ještě vím - jedna ze základních věcí, které mě maminka učila (tati je měl taky rád)smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.10.2009 9:39

hlavně je osol až na konec, jinak budou tvrdá....smajlik - 60

 
Jarča*
Jarča* - 27.10.2009 9:30

Můj smajlik - 43 má játra rád a já je na moc způsobů neumím, takže určitě vyzkoušímsmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 125144.
Archiv anket.