Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Dušený zajíc

Dušený zajíc

Potřebujeme: Hřbet zajíce, cca 10 dkg plátků slaniny, půl litru červeného vína, 2 cibule na kolečka, 10 dkg šunky nakrájené na nudličky, 3 lžíce rybízové zavařeniny, sůl, vodu na podlití.

Postup: Omytý a odblaněný zajčí hřbet prošpikujeme slaninou. V hrnci na sebe naskládáme šunku, kolečka cibule a maso, vše zalijeme vínem. Dusíme doměkka. Mírně podlijeme vodou – dle potřeby. Když je maso měkké, vyjmeme je a připravíme porce. Do vzniklé omáčky v hrnci přidáme zavařeninu a deset minut povaříme. Nakonec osolíme, porce zajíce vložíme zpět a prohřejeme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.

Lenka Moučková


13.2.2009   Rubrika:   |   Komentářů 5   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dušený zajíc

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ota
Ota - 13.2.2009 10:25

orinka: mraženého čínského ..... teda králíka ... teda doufám, že je to králík

 
Almega
Almega - 13.2.2009 9:49

Jako děti jsme mívali doma dost často zajíce od známých myslivců,visel za nohy ve světlíku.hádali jsme se,kdo si vezme zaječí pacičku,ale maso mi nechutnalo,ať bylo jak chtělo upravené.

 
orinka
orinka - 13.2.2009 9:37

No jo, ale kde vzít v únoru zajocha? Leda v králíkarněsmajlik - 68

 
monja
monja - 13.2.2009 9:11

obrázek - husa_1_(1).gif ňami, ňamismajlik - 57

 
máša h.
máša h. - 13.2.2009 8:18

smajlik - 94smajlik - 94smajlik - 94smajlik - 94smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78301.
Archiv anket.