Plněný králík
Potřebujete: celého králíka, hořčici, sůl, grilovací koření, cibuli, rajčata, čerstvou papriku, celerovou nať, špek
Postup: Omytého králika prošpikujeme, lehce osolíme, posypeme grilovacím kořením (může být i ostřejší chuti). Dutinu králika vymažeme hořčicí a vyplníme zeleninou tak, aby bylo bříško plné. Pak ho zašijeme a necháme do druhého dne odležet.
Pokud budete maso grilovat, zabalte ho do alobalu a zvolna grilujte asi 90 minut. Poté odstraňte alobal a za občasného potírání ho dogrilujte, aby měl kůrčičku.
"Takto naloženého králíka můžete péci i v troubě," píše čtenářka Ivana. Děkujeme za recept.
9.9.2008 Rubrika: Dnešní recept | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plněný králík
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Znám podobný recept jen místo zeleniny se do králíka dají domácí klobásy...
Takhle dělám kuře, králíka mám ráda jen já, tak ho doma nedělám.