Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Zelí zapečené s mletým masem

Zelí zapečené s mletým masem

Potřebujete: Hlávku zelí o hmotnosti asi 3/4 kg, sůl, 20 g sádla, 1 cibuli, zrnka celého pepře, nové koření, bobkový list, tymián, cukr, 400 g mletého masa (hovězí a vepřové), saturejku, yzop, 1 lžičku mletého kmínu, 100 g krájené anglické slaniny

Postup: Zelí očistíme, opláchneme, překrojíme a ve vroucí osolené vodě 6 minut povaříme. Scedíme je a necháme odkapat. Z prochladlého zelí odřízneme několik vrchních listů, zbytek nakrájíme na nudličky. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí, koření, sůl, cukr a podusíme. Koření vyjmeme, přidáme mleté maso a 10 minut dusíme. Zapékací misku vyložíme polovinou anglické slaniny a několika zelnými listy, na ně navršíme dušené zelí a maso, posypeme jemně nakrájenými natěmi a kmínem, přikryjeme zbylými listy, plátky slaniny a v dobře vyhřáté troubě zapečeme. Podáváme s chlebem.

Recept pochází z brožurky Pokrmy z mletého masa, Lea Filipová, Mona Praha 1990

Lenka Moučková


18.11.2008   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zelí zapečené s mletým masem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elen
Elen - 18.11.2008 9:27

Bety: super smajlík

 
Bety
Bety - 18.11.2008 9:01

smajlik - 68 já to zapékám ještě v bramborové kaši - na spodek pekáčku brkaši, na to mleté maso, za to zelí, nahoru zase brkaši, na ni kousky špeku nebo slaniny ale POZOR - ZAPÉKAT OTEVŘENÉ opakuji OTEVŘENÉ pěknš do růžova (zavřené by se to rozblemcalo)
obrázek - papaji.gif

 
georgie
georgie - 18.11.2008 8:48

smajlik - 76 Mleté maso zapékám často se zelím a mohu potvrdit, že je to výborná změna proti klasické sekané.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78154.
Archiv anket.