Růžovky plněné mletým masem
Potřebujete na 4 porce: 8-12 ks polozavřených hlaviček růžovek (tzv. masáků), 20 dkg mletého masa, 1 cibuli, strouhanku, olej, sůl a pepř, nožičky od růžovek, 2 vejce
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji do slabě zlatavé barvy, přidáme nožičky hub nasekané najemno a osmažíme. Vše přidáme do mletého masa spolu s jedním vajíčkem a strouhankou a vytvoříme hustší směs na plnění. Osolíme a opepříme dle chuti. Směsí naplníme hlavičky do tvaru koule, celé obalíme v trojobalu a dáme smažit do fritovacího hrnce (je potřeba, aby hlavičky byly potopeny v oleji, na pánvičce se pokrm pořádně nepropeče). Podáváme s bramborem posypaným pažitkou a politým máslem. Podle chuti můžete podávat i tatarskou omáčku.
"Nám toto jídlo velice chutná," píše čtenářka Jana a dodává: "Nejlepší příloha jsou americké brambory, ale je to dobré i s bramborovou kaší." Děkujeme za recept.
15.6.2009 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Růžovky plněné mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ota: Nechápu jak někomu nemůže být trapné darovat zpracované houby Jednou nám sousedka přinesla praženicu, že ji udělali hodně a už nemůžou. Přišlo mi to drsný a byla jsem z toho v rozpacích.
Almega: nevím odkud jsi, ale u nás teda nerostou. Byly jsme to v sobotu s mamčou obhlídnout a nic moc
Už rostou!!Tak se můžete vydat do lesa...Myslím,že lepší je dělat i jíst zvláštˇ
houby obalené jako řízek a zvlášť tu náplň.Takhle zanikne ta chuť samotných hub.Jak si může někdo splést masáky s jinou houbou nechápu,je to jediná muchomůrka,která při řezu zrůžoví až zčervená...a ještě většinou je dole na noze červavá...
vlasatice: to je fakt ....
já zase odmítám i darované zmrazené ...ještě tak sušené, ty se dají zkouknout, ale zmrazené předvařené nikdo netuší co je v tom .....
Ota: já tedy houby nejím u nikoho, co si sama nenasbírám, to nejím, tím se řídím...apropo přiotrávit se můžeš i z jedlých hříbků, když je necháš zapařit, nebo je špatně skladuješ, nebo takové václavky - to je kapitola sama pro sebe
vlasatice: mě to taky překvapilo, protože on je velký a vyhlášený houbař a jeho děda byl jeden ze zakladatelů české mykologie.... asi blbá náhoda ale ta se u klouzků, kozáků hříbků a babek nestává...
Já je už nejím ani u tchyně, protože u tohodle chlápka na návštěve se otrávila půlka rodiny a moje tchyně si nedávno pořídila nové popelníky, pardon brýle jako popelníky a do rozpoznávání hub tedy zapojuje svého muže.... a tchán je totální neznalec...
sharon: urcite, ale bude to pekná patlacka. Na druhou stranu budou koule mensí a urcite se propecou na pánvi nebo v troube ... vypadá to zajímave, vyzkousím
Ota: tak to potom tvůj známý nepojídal růžovky ale muchomůrku zelenou.....ale zásadně sbírám houby které bezpečně znám, a není mi jasné jak si může někdo splést růžovku s jinou houbou
nejde to i s žampiony ?.....vyzkoušíme,uvidíme
no poté co se můj známý po růžovkách strávil dva týdny na JIPce tak jsme růžovky zrušili....
určitě vyzkouším, růžovky miluju