Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Potřebujete: 600 g uzeného masa, 500 g povidel, mletou skořici, badyán, 200 g sušených švestek. Pěry: 800 g hrubé mouky, 1 vejce, 40 g droždí, špetku soli,  1/2 dl mléka

Postup: Uzené maso uvaříme doměkka, povidla podle potřeby rozředíme vývarem, přichutíme mletou skořicí a badyánem. Vmícháme sušené švestky a povaříme. Na talíři poléváme plátky uzeného masa.

Pěry: Droždí smícháme s trochou mléka a s trochou mouky uděláme těstíčko, které necháme vykynout. Kvásek přidáme do zbytku mouky, přilijeme vlažné mléko a uděláme hladké těsto. Necháme kynout. Pak děláme kulaté knedlíky, necháme 10 minut vykynout a vaříme v páře asi 25 minut.

Autorem receptu je paní Marie Kocurková z Horšovského Týna. Jedná se o jeden z vítězných receptů v rámci projektu Chutě a vůně Slovácka.

Lenka Moučková


20.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 30   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
talenka
talenka - 20.10.2009 23:49

brezule: no jo,akorát že to pochází z latinského: De gustibus non est disputandum smajlik - 58smajlik - 42

 
Ota
Ota - 20.10.2009 20:13

sarobrouk: ale jo i když prsa s broskví mám spíš zapsaná jako luxusní jídlo z 70-80tých let minulého století...
ananas rád i pečený jen tak

 
sarobrouk
sarobrouk - 20.10.2009 20:12

A jak jste tu už psaly/i spíš se říká trnčená máčka. Výraz uvedený výš jsem vživotě neslyšela.

 
sarobrouk
sarobrouk - 20.10.2009 20:01

Ota: A co takhle přírodní plátek masa s broskví, nebo vepřové na ananasu? To jíš?

 
brezule
brezule - 20.10.2009 19:00

Já napsala schválně diškutát,říkám si že se diškutuje(spis.diskutuje) a ne dišputuje.smajlik - 68smajlik - 92klídeksmajlik - 105

 
Almega
Almega - 20.10.2009 16:07

Jéžiš,tak to si jdu raději dát jahodovou zmrzlinu s uzenou rybou....

 
Ota
Ota - 20.10.2009 16:07

sharon: copak ty jsi si neoddechla v srpnu ? To jsem byl skoro celý měsíc pryč.... jinak samozřejmě o víkendech.
Takový výlet Passau-Ĺinz-Melk a zpět se dá pohodově udělat za víkend

 
sharon
sharon - 20.10.2009 16:00

Ota: a prosím tě kdy, když jsi věčně vylepený tady ? nebo máš na zádech notbook ??????

 
Ota
Ota - 20.10.2009 15:43

Kawa: no vidíš .... já zas piji v Rakousku na cyklotiourách Radlera ...

 
Kawa
Kawa - 20.10.2009 15:25

Ota: tak Kormu to ňam ňam, ale myslím tu v brněnské krčmě... Pívo s medovinou...smajlik - 57smajlik - 58

 
sharon
sharon - 20.10.2009 15:21

Ota: 15:03...jsem vášnivá od přírodysmajlik - 16

 
sharon
sharon - 20.10.2009 15:20

Ota: 15:04...my se po tom můžem utlouct.....

 
Ota
Ota - 20.10.2009 15:04

sharon: jinak jak je to s tím šprudlákem, vy to doma jíte ?

 
Ota
Ota - 20.10.2009 15:03

sharon: mluvil jsem především o masu na sladko, nacionalistické vášně jsi rozpoutala ty smajlik - 42

 
sharon
sharon - 20.10.2009 14:55

Ota: 13:42......pleteš pojem s průjmem....píšeš o indické a thajské....brepto !

 
Ota
Ota - 20.10.2009 14:32

sharon 14:15 .... jak se do lesa volá

 
Ota
Ota - 20.10.2009 14:31

sharon: nevím já nerad něco odsouhlasím když tomu nerozumím...
šprudlák je ale kvedlačka ne ?

 
sharon
sharon - 20.10.2009 14:26

Ota: a jedls šmadla-juchusešprudlákem ???? to je teprve bomba !

 
sharon
sharon - 20.10.2009 14:15

Ota: a slovácko nepatří do česka ?........řeči, řeči....celý Ota..smajlik - 68

 
Ota
Ota - 20.10.2009 14:09

sharon: v tom případě mám radost, že sem byl připuštěn slovácký receptsmajlik - 105

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 83668.
Archiv anket.