Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Králík na mateřídoušce

Králík na mateřídoušce

Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej

Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.

Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.

Lenka Moučková


19.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 31   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Jarča*
Jarča* - 19.5.2010 17:00

Jednou za rok dostaneme králíka od známého z vesnice, je to pro nás pochoutka, ale udělám ho pěkně klasicky, nemám odvahu se pouštět do experimentůsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 19.5.2010 14:47

Meryl: My jsme kraliky taky mivali, a delala jsem je na hodne zpusobu, asi tak jako ty. Nejvic nam chutnal na smetane a rizky ze stehen. Chutna to skoro jako kure. Tady je k sehnani, ale za silene penize a navic jsou takovy hubeny, nic na tom neni. Nasi byli krasne baculaty, ne sadelnaty ale hodne masa.

 
Verera
Verera - 19.5.2010 11:38

Tak podle názvu jsme si představila roztomilého ušáka na rozkvetlém pažitu, ta mateřídouška navíc tak dýchá domovinou- tohle prostě jíst nemůžu , to je jako kdybych dětem snědla oblíbeného mazlíkasmajlik - 66

 
Elen
Elen - 19.5.2010 11:24

Meryl: jedla, mně to nevadí. Ale musí ho tam být jen tak decentně, jako másla, aby tam tuku nebylo víc než kašesmajlik - 16

 
evropka
evropka - 19.5.2010 11:07

dodatek-když se dá péci k něčemu..

 
Ota
Ota - 19.5.2010 11:06

To foto klálícta k receptu je naprosto dokonalé.

Krásná připomínka toho, že maso neroste v regálech a mrazících pultech.
Navíc recept je jednoduchý až blbuvzdorný, variabilní a patří do mé oblíbené kategorie jídla z jednoho hrnce... smajlik - 105

 
evropka
evropka - 19.5.2010 11:06

Meryl: já tu slaninu taky nemusím...ale chuť báječná

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 10:39

Elen: jedla jsi to? Je to dobrý? Mně to připadá jako dost odvážná kombinacesmajlik - 68

 
Elen
Elen - 19.5.2010 10:33

Meryl: Ve Francii polívají brkaši olivovým olejem, ne všude, ale v některých restauracích ano.

 
Elen
Elen - 19.5.2010 10:32

Linda: oni u Vás v těch končinách hned zmrznou, co?smajlik - 16smajlik - 25

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 10:02

majucha: přesně, ani ty kousky, kterých se ta slanina dotýkalasmajlik - 68A úplně nejodpornější mi vždycky bylo rozpuštěný máslo, kterým byla politá bramborová kašesmajlik - 63smajlik - 68

 
Leii
Leii - 19.5.2010 9:58

majucha: jedné nesedí mateřídouška, druhé ušák smajlik - 68

vařit z mateřídoušky je o zvyku, mně k jídlu sedí velmi smajlik - 77 (samozřejmě čaj piju nejčastěji)

Linda: já ji pěstuji, až budeš u toho Brandejsa, pošlu Ti trochu z loňské sklizně, jestli chceš smajlik - 64 a je v happykvalitě smajlik - 58 (= bio- (už mě ničí, jak se to zprofanovalo))

 
štoudev
štoudev - 19.5.2010 9:54

Meryl: to je fakt, člověče. Matka špikovala taky. Všichni si pomlaskávali, jen já to z toho vytahovala a nechutnaly mi ani ty kousky, kterých se to dotýkalo. Ostatně, já nesnášela ani politý brambory omastkem smajlik - 16

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:51

evropka: jenže každýmu to chutnat nemusí. Já nešpikuju ani hovězí když dělám svíčkovou, mně ta slanina prostě nechutná a jak ji v nějakém jídle cítím, vadí mi tosmajlik - 26

 
nagy
nagy - 19.5.2010 9:34

tak ta fotka toho ušáka mi k tomu receptu nesedí, sorrysmajlik - 80

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:28

Meryl: víš co,ono se ani nemusí špikovat,stačí dát slaninu jen pro vůni k pečení...hned to má jiný šmak

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:26

Meryl: určitě ano,nenutím nikomu názor,jen si tu mateřídoušku absolutně neumím představit s žádným masem.....a že pěstuji hodně bylinek,tohle je tak specifická vůně,no nevím,vážně...ale proti gustu..smajlik - 58

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:24

evropka: králíka jsem svého času vařila hodně často, naši měli malou králičí farmu. Ale prošpikovala jsem ho jen jednou jedinkrát. Nám prostě pročpikovaný maso nechutná. Dělala jsem z něj skoro všechno, svíčkovou, řízky, čínu, pečenýho... On každej má jiný chutěsmajlik - 57

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:22

majucha: nic ti v tom nebránísmajlik - 47

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:20

evropka: a ty už jsi to podle tohohle receptu vařila?

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77048.
    Archiv anket.