Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Králík na mateřídoušce

Králík na mateřídoušce

Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej

Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.

Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.

Lenka Moučková


19.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 31   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Jarča*
Jarča* - 19.5.2010 17:00

Jednou za rok dostaneme králíka od známého z vesnice, je to pro nás pochoutka, ale udělám ho pěkně klasicky, nemám odvahu se pouštět do experimentůsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 19.5.2010 14:47

Meryl: My jsme kraliky taky mivali, a delala jsem je na hodne zpusobu, asi tak jako ty. Nejvic nam chutnal na smetane a rizky ze stehen. Chutna to skoro jako kure. Tady je k sehnani, ale za silene penize a navic jsou takovy hubeny, nic na tom neni. Nasi byli krasne baculaty, ne sadelnaty ale hodne masa.

 
Verera
Verera - 19.5.2010 11:38

Tak podle názvu jsme si představila roztomilého ušáka na rozkvetlém pažitu, ta mateřídouška navíc tak dýchá domovinou- tohle prostě jíst nemůžu , to je jako kdybych dětem snědla oblíbeného mazlíkasmajlik - 66

 
Elen
Elen - 19.5.2010 11:24

Meryl: jedla, mně to nevadí. Ale musí ho tam být jen tak decentně, jako másla, aby tam tuku nebylo víc než kašesmajlik - 16

 
evropka
evropka - 19.5.2010 11:07

dodatek-když se dá péci k něčemu..

 
Ota
Ota - 19.5.2010 11:06

To foto klálícta k receptu je naprosto dokonalé.

Krásná připomínka toho, že maso neroste v regálech a mrazících pultech.
Navíc recept je jednoduchý až blbuvzdorný, variabilní a patří do mé oblíbené kategorie jídla z jednoho hrnce... smajlik - 105

 
evropka
evropka - 19.5.2010 11:06

Meryl: já tu slaninu taky nemusím...ale chuť báječná

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 10:39

Elen: jedla jsi to? Je to dobrý? Mně to připadá jako dost odvážná kombinacesmajlik - 68

 
Elen
Elen - 19.5.2010 10:33

Meryl: Ve Francii polívají brkaši olivovým olejem, ne všude, ale v některých restauracích ano.

 
Elen
Elen - 19.5.2010 10:32

Linda: oni u Vás v těch končinách hned zmrznou, co?smajlik - 16smajlik - 25

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 10:02

majucha: přesně, ani ty kousky, kterých se ta slanina dotýkalasmajlik - 68A úplně nejodpornější mi vždycky bylo rozpuštěný máslo, kterým byla politá bramborová kašesmajlik - 63smajlik - 68

 
Leii
Leii - 19.5.2010 9:58

majucha: jedné nesedí mateřídouška, druhé ušák smajlik - 68

vařit z mateřídoušky je o zvyku, mně k jídlu sedí velmi smajlik - 77 (samozřejmě čaj piju nejčastěji)

Linda: já ji pěstuji, až budeš u toho Brandejsa, pošlu Ti trochu z loňské sklizně, jestli chceš smajlik - 64 a je v happykvalitě smajlik - 58 (= bio- (už mě ničí, jak se to zprofanovalo))

 
štoudev
štoudev - 19.5.2010 9:54

Meryl: to je fakt, člověče. Matka špikovala taky. Všichni si pomlaskávali, jen já to z toho vytahovala a nechutnaly mi ani ty kousky, kterých se to dotýkalo. Ostatně, já nesnášela ani politý brambory omastkem smajlik - 16

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:51

evropka: jenže každýmu to chutnat nemusí. Já nešpikuju ani hovězí když dělám svíčkovou, mně ta slanina prostě nechutná a jak ji v nějakém jídle cítím, vadí mi tosmajlik - 26

 
nagy
nagy - 19.5.2010 9:34

tak ta fotka toho ušáka mi k tomu receptu nesedí, sorrysmajlik - 80

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:28

Meryl: víš co,ono se ani nemusí špikovat,stačí dát slaninu jen pro vůni k pečení...hned to má jiný šmak

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:26

Meryl: určitě ano,nenutím nikomu názor,jen si tu mateřídoušku absolutně neumím představit s žádným masem.....a že pěstuji hodně bylinek,tohle je tak specifická vůně,no nevím,vážně...ale proti gustu..smajlik - 58

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:24

evropka: králíka jsem svého času vařila hodně často, naši měli malou králičí farmu. Ale prošpikovala jsem ho jen jednou jedinkrát. Nám prostě pročpikovaný maso nechutná. Dělala jsem z něj skoro všechno, svíčkovou, řízky, čínu, pečenýho... On každej má jiný chutěsmajlik - 57

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:22

majucha: nic ti v tom nebránísmajlik - 47

 
Meryl
Meryl - 19.5.2010 9:20

evropka: a ty už jsi to podle tohohle receptu vařila?

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127206.
Archiv anket.